Salata de fructe cu portocale, curmale uscate si migdale
Ingrediente:
o lingura de ulei de cocos, topit la temperatura camerei
1-2 lingurite miere
un varf de lingurita scortisoara macinata
un varf de cutit sare
un sfert de cana migdale crude
4-6 portocale (ideal jumatate dintre ele portocale rosii)
4-6 curmale uscate, taiate felii subtiri
1-2 linguri de suc de portocale
(optional) un varf de lingurita menta uscata sau proaspata, tocata marunt
Mod de preparare: puneti intr-un bol uleiul de cocos, mierea, scortisoara si putina sare de mare, adaugati migdalele crude si amestecati pana cand sunt bine acoperite de amestec. Se pun la copt pentru 10 minute, intr-o tava cu foaie de copt, intinse bine pana isi schimba culoarea. Se lasa la racit in bucatarie. Decojiti cu grija portocalele, indepartati si partea alba si taiati fiecare fruct in rondele subtiri, punand feliile intr-un bol potrivit. Se adauga migdalele prajite, menta uscata sau proaspata si se toarna putin suc de portocale deasupra. Se lasa putin sa stea si se serveste.
Foto: premiumtimes.ng
Articole asemănătoare
-
Salata de fructe cu samburi de rodie si mandarine
O reteta pentru o salata de fructe ce poate fi pregatita in sezonul rece, aromata, cu un gust dulce acrisor, buna ca desert sau gustare.
-
Salata de fructe cu piersici, rodie si busuioc
O reteta de salata de fructe cu piersici aromate, fructe de padure si dulceata acrisoara a rodiei, cu note intense de busuioc. Puteti folosi zmeura si afine proaspete sau congelate.
-
Salata de fructe cu ananas, limeta si kiwi
O salata de fructe cu mult ananas, struguri, kiwi, capsune si zeama de limeta.
-
Salata de fructe cu ceai verde
Salata de fructe este un desert bun pentru vara, cu gustul proaspat, dulce-acrisor, iar cu putin ceai verde rece rezultatul va fi un plus de aroma si energie.
-
Salata de fructe cu struguri, kiwi si mandarine
O salata de fructe care va arata in bol ca un adevarat curcubeu de gusturi, mirosuri si culori, perfecta ca gustare consistenta in zilele calduroase. Alegeti fructe sanatoase, cat mai coapte.