Salata de fasole uscata

Ingrediente:
400 g fasole boabe uscata
o lingura de otet
200 g ceapa alba sau rosie
ulei
patrunjel
 
Mod de preparare:
 
Fasolea se spala si se pune la muiat in apa calda, unde se lasa cel putin 8-10 ore (eventual pana a doua zi). Se fierbe schimband de doua-trei ori apa si se lasa apoi sa se raceasca. Daca vreti ca totul sa mearga mai repede puteti folosi fasole din conserva. Odata racita - dupa ce a stat cel putin doua ore la frigider - se amesteca impreuna cu ceapa taiata fideluta, o lingura de ulei, otetul, sare si piper (dupa gust). Cand se serveste presarati deasupra patrunjel verde tocat.

Foto: absfreepic.com

Articole asemănătoare

  • Salata de conopida

    Conopida este ingredientul principal intr-o salata de toamna, servita calda, cu mici detalii surprinzatoare precum stafidele dulci si parfumate.

  • Salata de fructe cu struguri, kiwi si mandarine

    O salata de fructe care va arata in bol ca un adevarat curcubeu de gusturi, mirosuri si culori, perfecta ca gustare consistenta in zilele calduroase. Alegeti fructe sanatoase, cat mai coapte.

  • Salata de fructe curcubeu

    Un amestec de forme, culori, nuante si gusturi intr-o salata de fructe care poate fi desertul perfect pentru o ocazie festiva sau pur si simplu o gustare in zilele de vara. Este o reteta versatila, asa ca puteti sa scadeti sau sa cresteti cantitatile, pastrand proportiile, dar si sa inlocuiti fructele cu ce aveti la dispozitie sau ce preferati.

  • Salata de fasole verde

    O reteta simpla si rapida, se poate prepara cu fasole proaspata (mult mai gustoasa) sau congelata.

  • Crema de fasole alba cu usturoi

    O reteta cu preparare rapida pentru o zi incarcata poate fi crema de fasole cu usturoi. Fasolea uscata are un continut de 10 ori mai mare de proteine decat fasolea verde.


Warning: fopen(cache/4a067958fd99374f44b91fef19cf3222) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139