Salata de fructe curcubeu
Ingrediente:
500 g capsune, taiate cubulete
500 g ananas proaspat sau din conserva, taiat cubulete
300 g afine
300 g struguri rosii, taiati in jumatate
patru fructe de kiwi, fara coaja si taiate cubulete
o conserva de compot de mandarine
doua banane foarte coapte
trei linguri de miere bio
doua linguri de suc proaspat de lime
o lingura de coaja rasa de portocala sau lime
Mod de pregatire: fructele se pun intr-un bol mare, se adauga compotul de mandarine, amestecand totul foarte bine. Fructele se tin la rece pentru 15-20 de minute pana cand se prepara sosul pentru salata de fructe. Intr-un castronel se amesteca mierea cat mai fluida cu coaja de portocala sau lime si sucul de citrice. Se rastoarna peste fructe si se serveste imediat. Este un desert delicios, cu un aspect extraordinar si neasteptat de consistent.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu limeta si fructe de padure
Limeta cu aroma ei placuta, usoara, parfumata, poate sa schimbe radical un cocktail, o salata de fructe sau o bautura racoritoare. Iar in aceasta varianta puteti sa va bucurati de vitamina C din fructele de padure si limete, dar si de nutrientii din iaurtul excelent pentru o digestie sanatoasa.
-
Salata de fructe cu mere, nuci si struguri
Usor de pregatit, excelenta pentru desert sau o gustare dulce, este o reteta de salata in care se intalnesc strugurii bine copti, parfumati, merele dulci cu aroma serilor de toamna si nucile crude sau putin prajite, dupa gust. Iar la final miere, scortisoara, nucsoara, putin iaurt cremos.
-
Salata de fructe cu pepene si ananas
O reteta de desert proaspata, delicioasa, plina de savoare si arome de fructe bine coapte de soarele verii, cu putina menta pentru prospetime si racoare.
-
Salata de fructe cu samburi de rodie si mandarine
O reteta pentru o salata de fructe ce poate fi pregatita in sezonul rece, aromata, cu un gust dulce acrisor, buna ca desert sau gustare.
-
Salata de fructe cu piersici, rodie si busuioc
O reteta de salata de fructe cu piersici aromate, fructe de padure si dulceata acrisoara a rodiei, cu note intense de busuioc. Puteti folosi zmeura si afine proaspete sau congelate.