Salata de dovlecei
un kilogram de dovlecei
doua linguri otet
150 ml ulei
o legatura de patrunjel
o legatura de marar
o lingura tarhon
Mod de preparare: dovleceii se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand se inmoaie suficient se scot, se scurg si se taie in felii subtiri, iar toata cantitatea se lasa la racit intr-un bol. Separat se prepara un sos din cele doua linguri de otet, uleiul, sare, piper, patrunjelul si mararul tocate marunt si tarhonul uscat. Se toarna peste dovlecei cu 15 - 20 de minute inainte de servire pentru ca aromele sa aiba timp pentru a se completa reciproc.
Articole asemănătoare
-
Salata de conopida
Conopida este ingredientul principal intr-o salata de toamna, servita calda, cu mici detalii surprinzatoare precum stafidele dulci si parfumate.
-
Salata de fructe cu struguri, kiwi si mandarine
O salata de fructe care va arata in bol ca un adevarat curcubeu de gusturi, mirosuri si culori, perfecta ca gustare consistenta in zilele calduroase. Alegeti fructe sanatoase, cat mai coapte.
-
Salata de fructe curcubeu
Un amestec de forme, culori, nuante si gusturi intr-o salata de fructe care poate fi desertul perfect pentru o ocazie festiva sau pur si simplu o gustare in zilele de vara. Este o reteta versatila, asa ca puteti sa scadeti sau sa cresteti cantitatile, pastrand proportiile, dar si sa inlocuiti fructele cu ce aveti la dispozitie sau ce preferati.
-
Salata de cartofi cu macrou afumat
Pestele afumat este mereu castigator printre alimente, in ce priveste gustul si aportul nutritiv, la fel si salata de cartofi. Prin urmare, ce ar putea
-
Cum prepari cea mai gustoasa salata de fructe?
Daca ne gandim la salata de fructe comparativ cu alte retete a caror complexitate si durata sunt superioare lucrurile par la indemana oricui. Nu ca nu ar fi asa, din punct de vedere practic, insa este de retinut totusi ca pana si la acest nivel exista secrete ce pot garanta un succes mai mare.