Salata de conopida
un kilogram de conopida
doua linguri de otet
o legatura de patrunjel
100 ml ulei
o legatura marar
o legatura tarhon
sare, piper
Mod de preparare: conopida se curata, se spala bine, apoi se pune la fiert pana cand se inmoaie bine. Se scoate cu grija si se pune intr-un vas de apa cu gheata (sau doar apa cat mai rece), se lasa 5-10 minute, apoi se desface in buchetele. Se pun in salatiera, iar peste se toarna un sos din ulei, otet, putin piper si sare dupa gust, la care se adauga verdeturile spalate si tocate cat mai marunt. Se serveste imediat alaturi de un fel de carne.
Articole asemănătoare
-
Salata de conopida
Conopida este ingredientul principal intr-o salata de toamna, servita calda, cu mici detalii surprinzatoare precum stafidele dulci si parfumate.
-
Salata de fructe cu struguri, kiwi si mandarine
O salata de fructe care va arata in bol ca un adevarat curcubeu de gusturi, mirosuri si culori, perfecta ca gustare consistenta in zilele calduroase. Alegeti fructe sanatoase, cat mai coapte.
-
Salata de fructe curcubeu
Un amestec de forme, culori, nuante si gusturi intr-o salata de fructe care poate fi desertul perfect pentru o ocazie festiva sau pur si simplu o gustare in zilele de vara. Este o reteta versatila, asa ca puteti sa scadeti sau sa cresteti cantitatile, pastrand proportiile, dar si sa inlocuiti fructele cu ce aveti la dispozitie sau ce preferati.
-
Salata de cartofi cu macrou afumat
Pestele afumat este mereu castigator printre alimente, in ce priveste gustul si aportul nutritiv, la fel si salata de cartofi. Prin urmare, ce ar putea
-
Cum prepari cea mai gustoasa salata de fructe?
Daca ne gandim la salata de fructe comparativ cu alte retete a caror complexitate si durata sunt superioare lucrurile par la indemana oricui. Nu ca nu ar fi asa, din punct de vedere practic, insa este de retinut totusi ca pana si la acest nivel exista secrete ce pot garanta un succes mai mare.