Rulada de spanac umpluta cu sunca si sos alb
Rulada de spanac umpluta cu sunca si sos alb este o mancare usoara si plina de vitamine, aceasta fiind binevenita pentru o masa la serviciu.
Spanacul este bogat in potasiu si calciu, dar are si un continut ridicat de beta-caroten. Pe langa acestea, spanacul este si un bun detoxifiant.
Ingrediente necesare:
Pentru foaia de rulada:
1 kg spanac
6 oua
6 linguri de faina
Pentru umplutura:
200 g sunca
150 g cascaval
2 oua
400 g smantana
sos alb
Pentru sosul alb:
50 g unt
50 g faina
200 ml lapte
Se realizeaza astfel:
Mai intai se incepe cu prepararea foii de rulada.
Spanacul se curata si se spala.
Apoi se pune in apa clocotita.
Se lasa timp de 10 minute.
Se face si sosul alb.
Pentru sosul alb, se pune untul sa se topeasca in tigaie.
Apoi se pune faina peste acesta.
Se amesteca si se lasa putin sa se prajeasca.
Se ia dupa aceea tigaia de pe foc.
Apoi se toarna laptele putin cate putin.
Se pune iar tigaia pe foc.
Se lasa sa dea intr-un clocot.
Sosul rezultat se lasa la racit.
Spanacul fiert se scurge si se toaca marunt.
Galbenusurile de ou se amesteca impreuna cu faina.
Peste acestea se pune spanacul.
Apoi se adauga si albusurile batute spuma.
O tava se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.
Compozitia obtinuta se pune in tava.
Se da la cuptor.
Se lasa sa se coaca destul de bine.
Cand este gata, se rastoarna pe un servet umezit.
Cat timp se coace foaia la cuptor, se prepara si umplutura cu sunca.
Sunca se taie betisoare sau cubulete, in functie de preferinta dumneavoastra.
Apoi se amesteca cu sosul alb si cu ouale.
Foaia de rulada scoasa din cuptor se umple imediat cu aceasta compozitie.
Inainte de a rula foaia, presarati cascaval ras peste umplutura cu sunca.
Rulada rezultata se pune intr-o tava ingusta si se pune la cuptor.
Se lasa timp de 5-7 minute.
Se serveste de indata ce este gata ori o puteti servi ca garnitura la friptura.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Retete dietetice. Pui cu lamaie si sos de ciuperci
Pentru cei care vor sa se bucure de o reteta dietetica cu o preparare simpla si cu un gust delicios pot gati reteta de pui cu lamaie si sos de ciuperci.
-
Lasagna cu branza si sos de smantana
Daca vreti sa ii surprindeti pe invitatii dumneavoastra cu un preparat cat se poate de apetisant le puteti pregati reteta de lasagna cu branza si sos de smantana.
-
Paste cu verdeata si sos de branza cu smantana
Simplu de preparat, reteta de paste cu verdeata si sos de branza cu smantana este numai buna pentru a o servi alaturi de cei dragi.
-
Rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci
Un aperitiv sanatos si cu un gust bun pentru musafiri poate fi rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci.
-
Vinete umplute cu ceapa si sos de iaurt
Printre retetele de toamna pline de vitamine si gustoase se numara si cea de vinete umplute cu ceapa si sos de iaurt. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: