Rulada cu gem
Ingrediente:
12 oua
200 g. zahar
240 g. faina
200 g. gem
Preparare:
Galbenusurile se freaca cu 80 g. zahar, iar albusurile se bat cu 120 g. zahar. Dupa ce s-au batut bine, se amesteca albusurile cu galbenusurile si se adauga, succesiv, faina, amestecandu-se usor cu o lingura de lemn. Compozitia se intinde, de cca 1 cm grosime intr-o tava tapetata cu hirtie alba si se poace la foc potrivit. Dupa ce s-a copt, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca. Se unge cu gem, se ruleaza de jos in sus, se impacheteaza in hartie alba si se pune la rece. Dupa ce s-a racit, se taie bucati.
Articole asemănătoare
-
Foi din aluat sfaramicios umplute cu gem si nuci pisate
Cateva bucatele servite dintr-o prajitura simpla sunt potrivite pentru o gustare dulce atat la locul de munca, cat si acasa. Va propunem sa pregatiti foi din aluat sfaramicios umplute cu gem si nuci pisate.
-
Prajituri speciale. Rulada cu crema de dovleac si smantana
O prajitura pe care o puteti prepara pentru zilele speciale din viata dumneavoastra poate fi rulada cu crema de dovleac si smantana.
-
Fursecuri cu gem de caise
Seara, in timp ce stati de vorba cu prietenii dumneavoastra ori vizionati o emisiune interesanta, va puteti delecta si cu cateva fursecuri cu gem de caise alaturi de un ceai.
-
Prajitura Maia cu gem si nuci pisate
Prajitura Maia cu gem si nuci pisate o puteti prepara pentru un desert de seara. Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
-
Rulada cu crema moca si glazura de ciocolata
O zi speciala nu se poate incheia altfel decat printr-un desert proaspat preparat. Puteti incerca reteta de rulada cu crema moca si glazura de ciocolata.