Rulada cu crema moca si glazura de ciocolata
O zi speciala nu se poate incheia altfel decat printr-un desert proaspat preparat. Puteti incerca reteta de rulada cu crema moca si glazura de ciocolata.
Ingredientele de care aveti nevoie sunt:
Pentru aluat:
6 oua
6 linguri cu zahar pudra
6 linguri cu faina
Pentru crema sunt necesare urmatoarele ingrediente:
4 galbenusuri
2 linguri cu zahar
1 lingura cu faina
1/2 pahar cu lapte
1 cescuta de cafea tare
1 lingura cu unt
Modul de preparare este unul simplu:
Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul timp de 15 minute.
Apoi se adauga faina.
Se amesteca totul bine.
Apoi se incorporeaza albusurile batute spuma.
Compozitia se coace in tava unsa.
Cand este gata, se rastoarna pe un servet.
Se lasa sa se raceasca.
Dupa aceasta, se unge cu crema.
Crema se prepara astfel:
Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul.
Se adauga si faina cu laptele.
Se pun apoi pe foc, la bain-Marie.
Se amesteca mereu, pana se ingroasa compozitia.
Se lasa sa se raceasca.
Apoi se adauga cafeaua si untul.
Blatul uns se ruleaza cu ajutorul servetului.
Se lasa la rece.
Se serveste cu glazura de ciocolata pe deasupra.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Cocktail tropical cu rom brun si suc de ananas
O bautura cu gust dulce si aromat de fructe tropicale si o baza solida de rom brun.
-
Salata de iarna cu telina, patrunjel si mar
Un aperitiv sau o gustare pentru o zi rece de iarna, cu telina, patrunjel si suc de lamaie, simplu de pregatit, aromata si plina de savoare.
-
Cocktail cu inghetata, bere si lichior de ciocolata
Un amestec de bere neagra, lichior de ciocolata, cafea si inghetata pentru un gust dominat de notele dulci.
-
Cocktail de vara cu gin, castravete si fulgi de ardei iute
La prima vedere este un cocktail racoritor pentru zilele calduroase, dar cu iuteala fulgilor de ardei iute gustul final este surprinzator si plin de energie.
-
Desert pentru zile festive. Cozonac cu migdale, alune si glazura de marmelada
In zilele festive si nu numai, bucatele preparate si mai ales desertul trebuie sa aiba menirea sa imbogateasca masa si sa raspandeasca o aroma imbietoare in toata casa. Asadar va propunem sa incercati o reteta de cozonac cu migdale, alune si glazura de marmelada.