Rosii tip Tigerella

Un soi hibrid timpuriu de tomate, foarte populare datorita aspectului care poate surprinde la prima vedere, rosiile de tip Tigerella sunt usor de recunoscut datorita dungilor late in nuante de portocaliu si galben care acopera o mare parte din coaja rosie, lucioasa. Categoric ies in evidenta prin cromatica inedita, sunt potrivite pentru salate, ca gustare sau pentru retete clasice cu tomate, ofera o productie buna de la un an la altul si sunt tomate suculente, cu gust intens, putin dulceag. 
 
Initial veti vedea cum fructele imature sunt inca de un verde palid, deschis, dar deja cu dungi in tonuri mult mai inchise, iar pe masura ce se maturizeaza si se coc vor capata coloritul atat de frumos, totul fiind un joc de rosu, portocaliu si galben. Se cultiva din martie pana in aprilie si se recomanda ca intre plante sa lasam cam 50 de cm. Au nevoie de soare, sol fertil si bine drenat, neaparat intr-un loc al gradinii (daca nu le cultivam in sera) ferit de curenti de aer si vant. Se iriga frecvent, iar daca sunt ingrijite rosiile Tigerella dau o productie bogata, tomatele fiind rotunde, suculente, carnoase. Nu trebuie sa neglijati fertilizarea solului in care plantati aceasta varietate, ideal cu gunoi de grajd si dupa plantare puteti adauga si mulciu. Rosiile Tigerella se pot consuma proaspete, se pot conserva sau usca. Dincolo de coloritul inedit sunt foarte sanatoase si gustoase.

Foto: viridishortus.co.uk

 

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu suc de rosii, spanac si busuioc

    O reteta pentru un smoothie cu gust intens de rosii bine coapte, note parfumate de busuioc si multe vitamine, excelent mai ales atunci cand vrem sa avem un sistem imunitar cat mai puternic si multa energie.

  • Smoothie picant cu rosii, piper negru si ardei iute

    O bautura pentru cei care vor un suc de rosii cu gust intens, picant, iute, si plina de vitamine.

  • Smoothie picant cu rosii, castravete si piper negru

    Un pahar de suc de rosii este racoritor, sanatos, ajuta digestia si da energie intregului organism (in plus este plin de vitamine), dar cu acea combinatie perfecta de condimente se transforma intr-o bautura cu note iuti, picante, exotice.

  • Terapii si solutii naturiste cu rosii

    Sucul de rosii proaspat stors, caruia ii putem adauga putin busuioc, patrunjel, cateva felioare de ardei iute (sau fulgi de chili) pentru cei care prefera notele picante, si pe care il putem bea rece sau la temperatura camerei, hidrateaza, ajuta digestia, intareste sistemul imunitar datorita numeroaselor vitamine, este recomandat si in cazul anemiilor sau a oboselii cronice.

  • Cinci retete de cocktail cu suc de rosii

    Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.


Warning: fopen(cache/2b4f5d2eeca87137114fae081b0a6125) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139