Rizzotto cu pui
Ingrediente:
orez
morcov
patrunjel radacina
ceapa
ardei
Delikat
ulei si apa
Pentru sos:
1 1/2 lingura bulion
1 cana apa
sare sau delikat dupa gust
Mod de preparare:
Se pregateste orezul ca pt pilaf: la o cana de orez se pun doua cani de apa. Se pune orezul cu apa intr-o oala, peste care se pune o ceapa intreaga, un morcov un patrunjel, ardeiul taiat in patru bucati, ulei si delikat dupa gust. Se baga la cuptor, iar cand e aproape gata se toarna peste sosul (se amesteca apa cu bulionul si sarea/delikatul). Se va omogeniza compozitia si se va mai da la cuptor pentru zece minute.
Separat se va face friptura de pui (pulpe).
(Pentru a iesi mai gustos, se pot fierbe pulpele inainte, iar in zeama se poate prepara orezul, dupa care pulpele pot fi prajite).
Se asaza pe farfurie rizzotto, alaturi friptura de pui si se rade cascaval pe deasupra.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Salata de iarna cu pui si broccoli
O salata consistenta, cu broccoli, piept de pui si un sos dulce-acrisor, buna ca aperitiv sau ca gustare in zilele reci.
-
Mancarica de ceapa cu pui si mamaliga
Completam astazi cu o noutate sirul de retete practice si gustoase cu care v-am delectat in alte randuri, deoarece stim ca o clipa in minus in bucatarie poate inseamna o clipa in plus petrecuta in camera de zi.
-
Salata cu pui, smochine si mozzarella
La prima impresie, carnea de pui, smochinele si mozzarella nu par a avea multe in comun. Reteta pe care o vom prezenta este inedita tocmai prin aceea ca uneste intr-un singur gust, aromat, ingrediente atat de diferite.
-
Salate gustoase. Salata de pui cu maioneza si muraturi
Pentru intreaga familie, puteti prepara o salata rapida si cu un gust bun: salata de pui cu maioneza si muraturi. Este o salata satioasa, de care veti fi incantati cu siguranta.
-
Placinta cu carne de pui si anghinare
O reteta gustoasa preparata la cuptor va va incanta simturile imediat ce o veti gusta. Va invitam sa pregatiti reteta de placinta cu carne de pui si anghinare.