Ridichile Korund
Rotunde, mari, crocante, ridichile din soiul Korund pot fi o gustare delicioasa, sanatoasa, ingredientul perfect pentru salate si sunt o varietate cu productie foarte buna si usor de cultivat. Cu o rezistenta relativ ridicata la boli si daunatori, soiul impresioneaza de prima data prin aspect, apoi prin gustul plin, cu note dulci, proaspete. Si nu sunt doar delicioase, ci ofera organismului nutrienti, vitamine, un plus de energie si o alternativa sanatoasa la gustarile procesate. In banalele ridichi rosii veti gasi o cantitate mare de vitamina C, fibre, antioxidanti, va vor ajuta sa va hidratati mai usor organismul in special in zilele calduroase si au putine calorii.
Cei care aleg pentru gradini sau sere ridichile Korund le pot planta de la inceputul primaverii pana spre jumatatea verii (conditia fiind ca atunci vreme sa nu fi devenit secetoasa). Este o varietate ce prefera zonele cu pamant fertil, cu drenare buna, mult soare, si trebuie udate frecvent, dar nu folosind cantitati exagerate de apa. Lasati 10-15 cm distanta intre cuiburi. Productia este buna pentru acest soi de ridichi, si cum au miezul tare, crocant, vor suporta bine si transportul.
Foto: etsy.com
Articole asemănătoare
-
Salata de vara cu pepene rosu si branza haloumi
O salata usoara, de inspiratie mediteraneana, in care dulceata miezului de pepene este in contrast cu gustul delicat si sarat de haloumi.
-
Ridichile Saxa 2, o buna alegere pentru cultivatori
Un soi timpuriu cu productivitate foarte buna, indicat atat pentru culturi intensive cat si pentru gradinile sau serele mai mici, ridichile Saxa 2 sunt mici, rotunde, de un frumos rosu intens, cu textura crocanta si gust puternic, fara sa lipseasca notele dulci, vegetale.
-
Salata de vara cu ridichi, ceapa verde si cartofi noi
Consistenta, plina de arome potrivite zilelor de vara, perfecta ca fel principal sau ca o gustare pentru o masa alaturi de prieteni.
-
Salata cu sfecla rosie, castraveti si ridichi
O reteta simpla si rapida pentru o gustare sau o salata de vara, secretul fiind ca toate ingredientele sa fie taiate cat mai subtire.
-
Ridichile Viola - un soi de culoare violet
Destul de mici, crocante, satioase, cu un gust plin si aromat, aceste ridichi din soiul Viola ar parea la fel ca varietatile traditionale daca nu ar fi coloritul, un violet deschis, foarte elegant dar cu totul neobisnuit pentru aceste legume.