Reventul pentru medicina naturista
O planta erbacee de cultura, rezistenta si cu aspect viguros, depasind adesea doi metri inaltime, reventul este si o planta medicinala ai carei rizomi se folosesc in diverse tratamente alternative. O puteti recunoaste destul de usor datorita frunzelor mari, de un verde puternic (ajung sa atinga si un metru) cu aspect palmat-lobat si a florilor de o culoare frumoasa, un purpuriu inchis, grupate in mici buchetele in partea superioara a plantei. Veti gasi in magazinele de specialitate pulberea de revent , pe care o puteti prepara sub forma de infuzie doar la recomandarea specialistului, pentru ca este un purgativ si laxativ puternic. Infuzia din pudra de rizomi de revent se prepara cu o lingurita sau o lingurita si jumatate de produs la o cana de apa, iar doza trebuie sa se calculeze in functie de rezultatul dorit, mai puternica sau mai slaba.
- principalul efect al infuziei de revent este cele laxativ si purgativ (este considerata unul dintre cele mai puternice purgative naturiste astfel incat consultarea specialistului inainte de administrare este recomandata)
- daca veti prepara infuzia cu mai putina pudra de rizomi de revent (cantitatea minima recomandata) efectul va fi tonic, usor revigorant, ajutand organismul sa se refaca mai repede dupa o perioada de convalescenta sau daca suferiti de oboseala cronica
- se recomanda sa consumati periodic infuzia si daca suferiti de dischinezie biliara
- s-a constatat ca are si un puternic efect vermifug, fiind o alternativa naturista la tratamentele medicamentoase clasice
Foto: letsgoplanting.co.uk
Articole asemănătoare
-
Terapii si retete naturiste cu leustean
O buna sursa de sodiu si potasiu, leusteanul are si vitamina A sau C, dar si calciu sau magneziu. Este folosit si in medicina naturista pentru a preveni si trata numeroase afectiuni.
-
Ceaiuri pentru vindecarea durerilor in gat
Durerile in gat pot sa apara indiferent de anotimp, uneori ca unul dintre simptomele unei gripe sau raceli, alteori dupa ce ne-am bucurat de o inghetata delicioasa sau un suc rece. Dar indiferent de cauze si medicina naturista ofera terapii simple, la indemana oricui, care vor completa tratamentul prescris de medic.
-
Sapte ceaiuri medicinale si beneficiile oferite de acestea
Ceaiul de musetel: una dintre cele mai cunoscute si des folosite plante medicinale este folosita de multa vreme in medicina naturista, iar ceaiul fierbinte, cu sau fara indulcitor, aromat si cu gust placut, este recomandat pentru calmarea durerilor de gingii si dinti, ameliorarea durerilor digestive sau a crampelor musculare, dar si pentru tratarea reumatismului sau a indigestiei.
-
Ceai de musetel cu ghimbir si rozmarin pentru un somn odihnitor
Planta folosita in medicina naturista pentru a trata o gama larga de afectiuni, musetelul este infuzat alaturi de ghimbir, lamaie si rozmarin pentru un ceai cu gust placut, care va relaxa intregul organism. O cana din acest ceai, baut cald inainte de culcare, cu sau fara putina miere, ne ajuta sa avem un somn mai bun si mai odihnitor.
-
Ghimbirul in terapiile naturiste
Ales pentru aroma sa picanta, usor de recunoscut, folosit sub forma de pudra, ras sau taiat in bucatele mai mari sau mai mici, ghimbirul este folosit tot mai des in bucatarie, in retete diverse, insa este de multa vreme o prezenta obisnuita si in medicina naturista.