Citeste articole din "Retete culinare"

  • Varza acra la butoi

    Varza acra la butoi

    Butoiul trebuie sa fie de stejar. se spala bine, se opareste si se lasa sa se zvante. Se aseaza intr-o pivnita uscata, pe doi butuci, pentru ca vasul in care s escoate zeama sa poata incapea usor sub canea (robinet). se controleaza daca functioneaza bine caneaua.

  • Salata indiana

    Salata indiana

    Ingrediente: 1 varza mica 1 lingura mare de unt 1 jumatate de lingurita sofran...

  • Castraveciori in otet

    Castraveciori in otet

    Acum, in plina toamna, camara asteapta "cu bratele deschise"sa fie umpluta cu conserve de toate felurile preparate cu putin efort, dar care vor fi numai bune pe timp de iarna.

  • Varza acra

    Varza acra

    Se aleg cateva verze mici, se taie in bucati mici de cativa centimetri si se despart frunzele. Se pun frunzele straturi intr-un borcan mare, peste fiecare strat adaugand:

  • Supa de rosii, iarna

    Supa de rosii, iarna

    Ingrediente 2 borcane de rosii in bulion, 2 linguri ulei de masline, o ceapa mijlocie, o mana de fidea, 2-3 morcovi taiati felii, 1 radacina telina mijlocie taiata cubulete. Condimente: cimbru uscat, maghiran, busuioc, 1 legatura patrunjel verde, cateva frunze verzi de menta (se pot inlocui cu o cescuta de ceai de menta, neindulcit), sare si piper dupa gust.

  • Supa-crema de linte

    Supa-crema de linte

    Ingrediente o ceapa, un morcov, un pastarnac, o radacina de patrunjel, jumatate de telina, doi catei de usturoi, 300 g de linte, 100 g de margarina, o crenguta de cimbru, sare, doi litri de apa, piper si un cartof.

  • Legume cu macaroane

    Legume cu macaroane

    Ingrediente doua cepe, 500 g macaroane scurte, patru rosii, un morcov, o conserva cu fasole verde, o conserva cu boabe de porumb si 50 g alune prajite.

  • Chec cu ciuperci

    Chec cu ciuperci

    Ingrediente: 3 cepe medii taiate cubulete, 2 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete, 5 oua la temperatura camerei, 5 linguri de faina, 5 linguri de smantana, 1 legatura de marar, 3 linguri ulei, sare piper dupa gust.


Warning: fopen(cache/15f29b31d1c4e90842fc25ac814de3dd) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139