Butoiul trebuie sa fie de stejar. se spala bine, se opareste si se lasa sa se zvante. Se aseaza intr-o pivnita uscata, pe doi butuci, pentru ca vasul in care s escoate zeama sa poata incapea usor sub canea (robinet). se controleaza daca functioneaza bine caneaua.
Acum, in plina toamna, camara asteapta "cu bratele deschise"sa fie umpluta cu conserve de toate felurile preparate cu putin efort, dar care vor fi
numai bune pe timp de iarna.
Se aleg cateva verze mici, se taie in bucati mici de cativa centimetri si se despart frunzele. Se pun frunzele straturi intr-un borcan mare, peste fiecare strat adaugand:
Ingrediente
2 borcane de rosii in bulion, 2 linguri ulei de masline, o ceapa mijlocie, o mana de fidea, 2-3 morcovi taiati felii, 1 radacina telina mijlocie taiata cubulete. Condimente: cimbru uscat, maghiran, busuioc, 1 legatura patrunjel verde, cateva frunze verzi de menta (se pot inlocui cu o cescuta de ceai de menta, neindulcit), sare si piper dupa gust.
Ingrediente
o ceapa, un morcov, un pastarnac, o radacina de patrunjel, jumatate de telina, doi catei de usturoi, 300 g de linte, 100 g de margarina, o crenguta de cimbru, sare, doi litri de apa, piper si un cartof.
Ingrediente
doua cepe, 500 g macaroane scurte, patru rosii, un morcov, o conserva cu fasole verde, o conserva cu boabe de porumb si 50 g alune prajite.
Ingrediente: 3 cepe medii taiate cubulete, 2 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete, 5 oua la temperatura camerei, 5 linguri de faina, 5 linguri de smantana, 1 legatura de marar, 3 linguri ulei, sare piper dupa gust.