Retete cu andive

AndiveAndive inabusite

1 -1,5 kg andive
150 g unt
sare, zeama de lamaie dupa gust

- Andivele se spala bine si repede pentru a nu deveni amare si se pun apoi intr-o cratita unsa cu unt.
- Se toarna peste ele zeama de lamaie si se presara sare.
- Se pune cratita la foc mic si se acopera. Se rumenesc inabusit. Din cand in cand se intorc si se apasa pana cand se inmoaie si devin bune de servit.

Andive la cuptor

1-1,5 kg andive
100 g cascaval
150 g unt
2-3 linguri pesmet

- Se spala andivele si se oparesc timp de 10 minute cu apa fiarta sarata.
- Dupa scurgere se asaza intr-o cratita unsa cu unt in care s-a presarat pesmet.
- Si peste andive se presara pesmet prajit in unt si cascaval ras.
-Se introduce apoi cratita in cuptorul bine incins.

Cand sunt servite se mai adauga putin unt proaspat. 
 

Articole asemănătoare

  • Retete naturiste cu pelin

    Este un detoxifiant natural valoros, are efect antiinflamator si detoxifiant. Infuzia de pelin se prepara din 1-2 lingurite la o cana de apa fierbinte, se lasa 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara.

  • Smoothie cu banane si condimente

    Un amestec pentru zilele reci (caz in care il veti pregati fara cuburi de gheata) daca vreti sa incercati un amestec de chefir sanatos cu banana si o combinatie de condimente exotice, picant-dulcege si curajoase.

  • Bauturi traditionale din Slovenia

    Cunoscuta mai curand pentru berea si vinurile sale, Slovenia are si numeroase retete, unele foarte vechi, de bauturi distilate cu grija, amestecuri tari cu arome de fructe, ienupar, cirese si nu numai. Puteti alege una dintre berile locale (si veti gasi cate ceva pentru toate gusturile, oricat de pretentioase), un vin rosu sau alb sau, de ce nu, una dintre bauturile traditionale de mai jos.

  • Retete cu peste. Peste in stil mediteranean, cu sos de legume

    Retetele cu peste sunt intotdeauna gustoase si sanatoase. De aceea, va propunem sa pregatiti reteta de peste in stil mediteranean, cu sos de legume.

  • Retete rapide cu legume. Pateu de dovlecei

    Cei care adora legumele crude si nu numai, pot opta pentru pregatirea unei retete cu preparare rapida si fara foc: pateu de dovlecei.


Warning: fopen(cache/1bc6f10bc04ee6b7850dd733e86aeb2c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139