Retete rapide cu legume. Pateu de dovlecei
Cei care adora legumele crude si nu numai, pot opta pentru pregatirea unei retete cu preparare rapida si fara foc: pateu de dovlecei.
Ingredientele de care aveti nevoie sunt:
1 dovlecel mic
1 varf de cutit de tahini
zeama de la 1/4 lamaie
1 lingura ulei de masline sau de floarea-soarelui
2 catei de usturoi
1 lingura de cimbru si patrunjel, tocate
1 lingura de paprika
sare
Se prepara astfel:
Dovlecelul se spala si se curata de coaja.
Se taie marunt.
Verdeata se toaca.
Apoi dovlecelul si celelalte ingrediente se pun in blender pentru 2 minute.
Se formeaza o pasta.
Pateul rezultat de dovlecei se decoreaza cu legume si verdeata.
Se serveste imediat.
Se poate pastra la frigider pana la 2-3 ore.
Se serveste cu castraveti si ridichi, pe bucati de paine prajita.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Tarta de dovlecei cu mazare
O reteta delicioasa, de care familia dumneavoastra se va bucura de un gust bun incercand-o, este tarta de dovlecei cu mazare.
-
Retete gustoase. Sufleu de paste cu legume
O mancare delicioasa pentru pofticiosi, dar si pentru cei care adora legumele sau pastele poate fi sufleul de paste cu legume.
-
Medalioane de somon cu legume la gratar
O reteta apetisanta, pe care sa o preparati in zilele mohorate si friguroase poate fi cea de medalioane de somon cu legume la cuptor.
-
Ciorba indiana de pui cu legume
O ciorba numai buna pentru o masa imbelsugata este ciorba indiana de pui cu legume. Mai jos aveti ingredientele necesare:
-
Dovlecei umpluti cu legume
O reteta delicioasa cu preparare rapida este cea de dovlecei umpluti cu legume. Ingredientele necesare sunt urmatoarele: