Retete. Salata de patlagele verzi
Aparent rar preparata doar in anumite zone, salata de patlagele verzi are un mod de preparare simplu, la fel ca salata de vinete.
Ingrediente necesare:
1 kg patlagele verzi
ulei si sare, dupa gust
maioneza
1 ceapa mica, data prin razatoare
Mod de preparare:
Se iau patlagelele verzi si se pun la fiert in apa. Cand apa incepe sa fiarba, se oparesc patlagelele.
Dupa oparire, acestea se lasa la racit, se curata de pielita si se mai lasa la scurs.
Apoi se toaca precum vinetele.
Se freaca bine cu ulei, se pune sare dupa gust.
Se poate adauga maioneza si o ceapa mica data prin razatoarea mica.
Astfel veti savura, in final, o salata nemaipomenit de gustoasa de patlagele verzi.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Salata de conopida
Conopida este ingredientul principal intr-o salata de toamna, servita calda, cu mici detalii surprinzatoare precum stafidele dulci si parfumate.
-
Retete de toamna. Salata de spanac si branza cu mucegai albastru
Daca doriti sa incercati o salata de toamna cu gust special, potrivita in orice moment si la orice aperitiv, va propunem urmatoarea reteta cu spanac si branza cu mucegai albastru.
-
Cum prepari cea mai gustoasa salata de fructe?
Daca ne gandim la salata de fructe comparativ cu alte retete a caror complexitate si durata sunt superioare lucrurile par la indemana oricui. Nu ca nu ar fi asa, din punct de vedere practic, insa este de retinut totusi ca pana si la acest nivel exista secrete ce pot garanta un succes mai mare.
-
Salata de primavara cu verdeturi si mozzarella
O data cu sosirea anotimpului in care toate se trezesc la viata, primavara, va propunem cateva retete in ton cu acest sezon. Va invitam sa va delectati cu o portie de salata de primavara cu verdeturi si mozzarella.
-
Retete de post. Salata de cartofi cu usturoi
O salata usoara este numai buna pentru zilele de post din an. Va propunem sa incercati salata de cartofi cu usturoi. Ingredientele pentru preparare sunt urmatoarele: