Preveniti osteoporoza prin dieta

Prevenirea ospteoporozei presupune identificarea factorilor de risc si stabilirea unui strategii eficiente in urma careia sa ne mentinem sanatosi pentru cat mai mult timp. Exista o serie de medicamente care pot fi administrate celor suferinzi, insa odata instalata boala mai poate fi cel mult ameliorata. 

Pe masura ce inaintam in varsta, oasele sunt amenintate cu pierderea densitatii, dar in functie de organismul fiecaruia suntem afectati in mod diferit. Fiindca nu este sintetizat de catre organism, calciul trebuie obtinut din alimentatie. Cand cantitatea castigata este mai mica decat cea care se pierde organismul apeleaza la rezervele din oase facandu-le mai fragile. 

Cercetatorii au constatat ca femeile sunt mai predispuse decat barbatii si ca boala se transmite pe cale ereditara. Astfel, daca aveti rude apropiate (parinti, bunici) care dezvolta astfel de probleme de sanatate este posibil ca la randul dumneavoastra, intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, sa suferiti de ea.

Ce ramane de facut avand in vedere lucrurile expuse anterior? In primul rand ar trebui sa va revizuiti dieta zilnica, punand mai mult accent pe gama larga de nutrienti gasiti in fructe, legume si lactate. Cu cat vom preveni boala mai din timp, cu atat sansele de a o evita vor fi mai mari.

Calciul este o substanta minerala absolut necesara, care joaca un rol important in mentinerea sanatatii oaselor si in functionarea inimii. Daca nu puteti manca lactate din pricina intolerantei fata de lactoza, incercati produse apropiate care v-ar putea crea mai putine probele, cum este de pilda iaurtul.

Oricat de ciudata ar parea legatura, consumati multe legume cu frunze verzi, precum broccoli, varza creata sau salata, si nu in ultimul rand migdale, nuci, cereale, somon si sardine cu oase. Unele  persoane acuza ca desi au o dieta riguroasa se confrunta totusi cu neplacerile cauzate de osteoporoza. Deseori acestea sufera de sindromul malabsorbtiei care nu permite asminilarea nutrientilor si implicit a calciului in organism. 
  

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Dieta alcalina – sanatate si vitalitate

    Prin schimbarea alimentatiei si introducerea in meniul zilnic a cat mai multor legume si fructe alcaline organismul capata mai multe energie si vitalitate, pierde in mod natural si sanatos din greutate, reduce simptomele unor boli cronice si, in ansamblu, creste calitatea vietii

  • Avantajele alimentatiei pe baza de produse picante

    Prin caracteristica sa de baza, gustul, mancarea picanta are ceva ce ii intriga pe specialisti. Din moment ce produce un grad uneori sporit de disconfort sau durere, de ce o pastram de secole sau milenii in dieta?

  • Plantele medicinale si osteoporoza

    Osteoporoza mai este numita "boala oaselor fragile" fiindca determina o pierdere accentuata de masa osoasa, de pana la 30-40%.

  • Castigati sanatate consumand smantana

    Smantana este un produs format in mod natural la suprafata laptelui nefiert prin actiunea bacteriilor lactice, sau obtinut artificial cu o masina centrifuga speciala.

  • Dieta mediteraneana previne depresia

    Prin consumul de legume, fructe, nuci, cereale integrale, precum si de peste, alimente ce fac parte din dieta mediteraneana, s-a demonstrat intr-un studiu realizat pe un esantion de 11000 de persoane ca doar 30 la suta dintre acestea au fost supuse riscului de a se imbolnavi de depresie.


Warning: fopen(cache/aa06d3858d30851123dbb7f34ce4c3d5) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139