Un soi cu rezistenta naturala crescuta la boli si daunatori, relativ usor de cultivat si intretinut, sunt cirese dulci, bicolore (roz si galben deschis spre alb), pulpa este suculenta, ferma dar nu foarte tare, fiind fructe perfecte atat pentru gustare cat si pentru deserturi, retete diverse, dulceturi.
O varietate de gutui japonez care surprinde placut prin florile sale de culoare rosie, mari, cu textura catifelata, Crimson and Gold poate fi o alegere buna daca vreti un arbust decorativ cu aspect exotic, nu foarte mare si care poate fi ingrijit usor.
Ciresele Regina sunt o varietate de origine germana, tot mai populare in ultimele decenii, cu o productie destul de buna, rezistente la transport si delicioase ca desert, in retete, sub forma de suc sau dulceata si compot.
Gradina poate fi frumoasa si in penultima luna a anului calendaristic, noiembre, in culori iernatice. Chiar daca este putin cam devreme sa stim ce ne rezerva anotimpul rece, un lucru este cert: animalele din gradina vor avea nevoie de ajutor, chiar si daca va fi o iarna blanda.
Gustul dulce si culoarea ispititoare fac din cirese probabil cele mai ravnite fructe de iunie. Servite ca atare sau in prajituri de sezon, acestea sunt intotdeauna un deliciu pentru cei mari si mai ales pentru copii. Inainte de a ajunge in cosurile aflate pe mese, fructele au insa de purat o lupta destul de anevoioasa.
Turmericul sau curcuma este un condiment de baza in bucataria indiana, din aceeasi familie cu ghimbirul. In Orientul Mijlociu si sud-estul Asiei, a oferit mii de ani remediu pentru afectiunile oamenilor.
Oamenii au apelat din cele mai vechi timpuri la plante pentru a se trata de boli. Despre remediile bazate pe nasturel se vorbeste putin in zilele noastre, dar acum o suta si mai bine de ani, lumea avea un respect deosebit fata de acestea.
Rambutanul este un fruct comestibil intalnit cu predominanta in sud-estul Asiei. Pentru tailandezi, filipinezi sau vietnamezi acesta este la fel de comun precum marul in alte parti ale globului.
Pana deunazi in Romania nici macar nu se auzise de fructele exotice care astazi decoreaza mesele festive si intra in dieta zilnica. Unul dintre exponatele reprezentative in acest sens este fructul loquat.