Plachie de fasole
- reteta de post -
Ingrediente:
500 g fasole boabe
200 ml ulei
3 cepe
2 capatani de usturoi
1 leg. patrunjel
1 lingura pasta de rosii
5 rosii proaspete
sare
piper
1 fir de cimbru
1 frunza de dafin
Preparare:
Fasole se lasa la muiat timp de 10-12 ore, apoi se pune la fiert in apa rece.
Intre timp se face sosul. Ceapa se curata si se taie feli care apoi se prajesc intr-o cratita cu ulei pana ce se moaie; se adauga usturoiul (curatat si taiat marunt), 1 lingura de apa, patrunjelul taiat marunt, cimbrul, frunza de dafin, pasta de rosii, sarea, piperul si rosiile proaspete, curatate de coaja. Se amesteca si se lasa sa fiarba.
Dupa ce a fiert fasolea, se pune in cratita cu sos. Cratita se da la cuptor unde se lasa pana cand sosul scade. Plachia se serveste calda.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Retete gustoase. Crema de fasole alba cu rozmarin
O pasta delicioasa pentru o gustare este binevenita oricand, mai ales daca este preparata in casa. Va propunem sa pregatiti crema de fasole alba cu rozmarin.
-
Retete cu peste. Plachie de peste
Avand numeroase proprietati benefice, pestele ar trebuie sa faca parte constant din alimentatia noastra. De aceea va propunem sa preparati reteta de plachie de peste.
-
Crema de fasole alba cu usturoi
O reteta cu preparare rapida pentru o zi incarcata poate fi crema de fasole cu usturoi. Fasolea uscata are un continut de 10 ori mai mare de proteine decat fasolea verde.
-
Delicii de iarna. Zacusca de fasole cu gogosari
Dintre deliciile iernii savurate in zilele friguroase, o zacusca de sezon este numai buna de preparat acasa. Va propunem sa incercati reteta de zacusca de fasole cu gogosari.
-
Gulas de fasole boabe
Celor care vor sa incerce si alte retete preparate cu fasole boabe, le propunem sa pregateasca o mancare cu specific unguresc: gulas de fasole boabe.