Delicii de iarna. Zacusca de fasole cu gogosari

 Dintre deliciile iernii savurate in zilele friguroase, o zacusca de sezon este numai buna de preparat acasa. Va propunem sa incercati reteta de zacusca de fasole cu gogosari.


Ingredientele necesare sunt:

2 kg ceapa

3 kg gogosari

2 kg fasole alba boabe

1 l ulei

750 ml bulion

sare grunjoasa

piper

2 foi de dafin

 

Modul de preparare este urmatorul:

Fasolea boabe se pune de seara in apa rece, pentru ca boabele sa devina moi.

In ziua urmatoare se pune la fiert in apa cu sare.

Ceapa se curata si se spala.

Apoi se da prin masina de tocat.

Intr-o tigaie cu 1/2 l ulei se caleste ceapa.

Se pun si 2 linguri de sare.

Se lasa pana devine moale.

Gogosarii se spala si se curata de seminte.

Se dau prin masina de tocat.

Se calesc in 1/2 de ulei, separat de ceapa.

Se pun tot 2 linguri de sare.

Se lasa pana ce pasta de ardei se ingroasa si uleiul este deasupra.

Jumatate din cantitatea de fasole fiarta se strecoara.

Se da si aceasta prin masina de tocat.

Se pune intr-o oala mare.

Se adauga si legumele calite.

Se condimenteaza cu piper macinat.

Se adauga si foile de dafin.

Se pune si bulionul.

Se adauga si cantitatea ramasa de fasole boabe.

Se pune oala pe foc.

Se lasa sa fiarba timp de 30 de minute.

Se amesteca mereu in tot acest timp.

Cand este gata, se ia de pe foc si se adauga 1 lingura de conservant.

Se amesteca bine pana ce acesta s-a dizolvat.

Se pune zacusca de fasole in borcane.

Se invelesc borcanele in paturi si se lasa pana a doua zi.

Zacusca delicioasa se serveste pe felii de paine prajita.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Retete gustoase. Crema de fasole alba cu rozmarin

    O pasta delicioasa pentru o gustare este binevenita oricand, mai ales daca este preparata in casa. Va propunem sa pregatiti crema de fasole alba cu rozmarin.

  • Crema de fasole alba cu usturoi

    O reteta cu preparare rapida pentru o zi incarcata poate fi crema de fasole cu usturoi. Fasolea uscata are un continut de 10 ori mai mare de proteine decat fasolea verde.

  • Supa de conopida cu bacon si cicoare rosie

    O mancare calda preparata in caminul dumneavoastra este atat de potrivita iarna, cand frigul predomina. Va propunem sa pregatiti o supa calda de sezon: supa de conopida cu bacon si cicoare rosie.

  • Ciorba de varza cu afumatura si smantana

    O ciorba calda este binevenita in zilele reci de iarna. Asadar, va propunem sa preparati ciorba de varza cu afumatura si smantana.

  • Retete pentru sarbatorile de iarna. Friptura de porc cu chimen la cuptor

    Cu totii asteptam perioada sarbatorilor de iarna, pentru a le petrece cu cei dragi si pentru a prepara bucate cat mai alese pentru persoanele speciale din viata noastra. Va propunem sa incercati pentru zilele festive ce vor urma reteta de friptura de porc cu chimen la cuptor.


Warning: fopen(cache/d0f53ba5aac637e614a29a3bf1c22b6f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139