Pizza turceasca
Cu siguranta Turcia nu este prima tara care ne vine in minte atunci cand pronuntam cuvantul “pizza”. Si totusi, in ciuda originilor sale italiene, aceasta delicatesa poate cunoaste variatii destul de mari de la o zona la alta, iar Anatolia constituie un bun exemplu. Pizza turceasca se aseamana cu ruda europeana, dar are propria savoare datorita catorva condimente locale. Reteta pe care o vom prezenta este de complexitate medie si asigura patru portii:
Ingrediente
Pentru aluat:
500 g faina
10 g drojdie
1 varf de cutit de sare
10 linguri de ulei de masline
Pentru umplutura:
800 g carne tocata de vaca
440 g rosii (la conserva)
250 g branza telemea
2 ardei grasi galbeni
2 rosii
3 cepe verzi
1 ceapa
3 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
sare
condimente (chilli, scortisoara, chimen)
Pentru sos:
3 rosii mari
200 ml sos ajvar
Mod de preparare
Cerne faina. Fa un cuib in centru si pune drojdia, apoi adauga ulei. Putin cate putin, toarna apa calduta si framanta. Dupa ce aluatul de pizza s-a legat, presara sare si mai framanta cinci minute. Lasa aluatul la crescut 45 de minute.
Caleste ceapa si usturoiul intr-o tigaie pana se rumenesc. Adauga carnea si lasa sa scada, pana se carnea capata culoare aurie. Adauga putina sare, condimente si rosii. Lasa pe foc 25-30 de minute, iar cand a scazut, da la o parte sa se raceasca.
Intinde aluatul de pizza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Intinde din compozitie peste aluat, presara bucatele de branza, patratele de ardei si rondele de rosii. Da-le la cuptor 25-30 de minute. Ai grija sa nu se arda.
Pentru sos, taie rosiile cubulete si amesteca cu sos ajvar. Taie pizza felii, presara ceapa verde tocata si orneaza cu sos de rosii si ardei.
Sursa foto: sbs.com.au
I. C.
Articole asemănătoare
-
Pizza de pepene verde
Nu este o pizza traditionala, nici macar una inedita prin gustul proaspat de pepene, ci un desert care pastreaza aparent forma de pizza, combinand savoarea de ricotta si crema de branza cu prospetimea fructata a pepenelui verde.
-
Intrebuintarea sumacului in bucatarie
Sumacul este un condiment cu gust acrisor provenit din Orientul Mijlociu, care se foloseste simplu sau in amestecuri de mirodenii precum za'tar-ul.
-
Pizza delicioasa cu ton si boabe de porumb
O pizza delicioasa pe care o veti savura cu mare placere este pizza cu ton si boabe de porumb.
-
Pizza din malai cu rondele de vinete si rosii
Apreciate in curele de slabire, vinetele contin multa apa si au un aport caloric scazut. De aceea, pentru ca sunt indicate a se consuma in zilele calduroase, va propunem sa incercati reteta de pizza din malai cu rondele de vinete si rosii.
-
Pizza de post, cu legume
Chiar daca tineti post, doriti sa mancati si in aceste perioade preparate delicioase. De aceea, noi va propunem o reteta numai buna de incercat in post: pizza cu legume.