Pesmeti cu smantana
O reteta rapida si simpla pentru ceva de rontait in pauze la serviciu sau cand priviti o emisiune la televizor este cea de pesmeti cu smantana.
Ingredientele de care aveti nevoie sunt:
2 pahare cu faina
1 ou
50 g unt
1/2 pahar cu smantana
1/2 pahar cu zahar
1 praf de copt
Pentru ornat:
zahar pudra
Se prepara astfel:
Ingredientele de mai sus se amesteca toate la un loc.
Din aluatul rezultat se intinde o foaie.
Apoi cu un pahar dat prin faina se taie forme diverse in aluat.
Se pun apoi intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina.
Se lasa la foc iute sa se coaca.
Cand au devenit rumeni, pesmetii se scot din cuptor.
Se pun pe un platou si se pudreaza cu zahar.
Se servesc oricand doriti.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Deserturi de Paste. Pasca traditionala cu smantana
Traditionala pasca speciala pentru desertul de Paste trebuie sa ii incante pe musafirii care va trec pragul in aceasta zi magica. Va propunem un alt fel de pasca, fara branza de vaci si anume una cremoasa - pasca traditionala cu smantana.
-
Deserturi rapide. Pesmeti cu migdale
Un desert rapid pe care sa il degustati urmarind emisiunea preferata sau un film interesant il puteti avea pregatind pesmeti cu migdale.
-
Paste cu verdeata si sos de branza cu smantana
Simplu de preparat, reteta de paste cu verdeata si sos de branza cu smantana este numai buna pentru a o servi alaturi de cei dragi.
-
Retete speciale pentru Craciun. Bors din oase de porc cu smantana
In asteptarea Craciunului cu mancaruri alese si veselie, mai puteti prepara urmatoarea reteta: bors din oase de porc cu smantana.
-
Ciorba de pui cu smantana si tarhon
O ciorba apetisanta pe care sa o pregatiti musafirilor dumneavoastra poate fi urmatoarea alegere: ciorba de pui cu smantana si tarhon.