Deserturi de Paste. Pasca traditionala cu smantana
Traditionala pasca speciala pentru desertul de Paste trebuie sa ii incante pe musafirii care va trec pragul in aceasta zi magica.
Va propunem un alt fel de pasca, fara branza de vaci si anume una cremoasa - pasca traditionala cu smantana.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru aluat:
150 g unt
200 g faina
70 g zahar
2 galbenusuri
1 pliculet de zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
Pentru umplutura:
1 kg de smantana grasa
10 galbenusuri
8 albusuri batute spuma
3 linguri de gris
1 lingurita de esenta de vanilie
1/2 lingurita de esenta de lamaie
250 g zahar
Se realizeaza astfel:
Ingredientele pentru aluat se pun la un loc intr-un castron.
Se amesteca si se framanta bine, pana rezulta o coca.
O tava se unge cu unt.
Se tapeteaza cu faina.
Apoi se intinde foaia de coca in tava.
Se prepara si umplutura.
Se bat galbenusurile cu zaharul.
Se adauga si esentele de vanilie si de lamaie.
Se mixeaza bine pana ce compozitia devine cremoasa.
Smantana se amesteca cu faina si cu grisul.
Apoi se pun in compozitia cremoasa.
Albusurile se bat spuma.
Dupa aceea se adauga si acestea peste pasta de smantana.
Se amesteca totul usor.
Umplutura rezultata se toarna peste foaia de aluat.
Apoi se da tava la cuptor.
Cuptorul trebuie sa fie incins mai inainte de a pune pasca sa se coaca.
Pasca se lasa timp de 50 de minute, fara a deschide cuptorul in tot acest timp.
Dupa acest timp, se lasa usa cuptorului intredeschisa.
Dupa ce trec 30 de minute, se scoate pasca din cuptor.
Se lasa sa se raceasca bine.
Pana la servire se inveleste intr-o folie transparenta, pentru a ramane moale si frageda.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Deserturi de Paste. Prajitura cu branza dulce si stafide
Pentru deserturile de Paste, in afara de cozonac si pasca puteti pregati si o prajitura delicioasa cu branza dulce si stafide.
-
Deserturi de Paste. Cozonac aromat cu scortisoara
Nelipsit ca parte din meniul traditional de Paste este si cozonacul. Va oferim astfel sa pregatiti o reteta de cozonac aromat cu scortisoara.
-
Delicii de Paste. Chiftelute cu sos de marar
Un deliciu pentru toti cei care adora chiftelutele si pe care il puteti pregati pentru masa de Paste poate fi reteta de chiftelute cu sos de marar.
-
Retete gustoase. Sufleu de paste cu legume
O mancare delicioasa pentru pofticiosi, dar si pentru cei care adora legumele sau pastele poate fi sufleul de paste cu legume.
-
Paste cu verdeata si sos de branza cu smantana
Simplu de preparat, reteta de paste cu verdeata si sos de branza cu smantana este numai buna pentru a o servi alaturi de cei dragi.