Pere sotate cu bacon
Ingrediente:
patru mere mari, bine coapte, fara seminte si taiate cubulete, cu tot cu coaja
opt felii de bacon
o lingura otet de vin alb
o lingura cu varf mustar cu boabe
patru linguri ulei de masline (sau de nuca)
o jumatate de cana de miez de nuca
(optional) arpagic
Mod de preparare: tot baconul se taie in bucatele, apoi se pune la prajit intr-o tigaie incapatoare, amestecand des, pana cand este bine facut. Se scoate si se pune la scurs pe servetele de hartie, iar din tigaie se scurge aproximativ jumatate din cantitatea de grasime ramasa. Bucatile de para se pun la sotat in grasimea ramasa de la bacon si se prajesc pe toate partile, presarandu-se direct in tigaie jumatate din cantitatea de sare si piper. Se lasa pana prind culoare si se inmoaie bine, apoi se scot pe un prosop de hartie si se lasa putin la racit. Sosul pentru preparat se face din trei sferturi din cantitatea de ulei, amestecata cu otetul si mustarul, iar miezul de nuca, crud sau copt la cuptor (dupa gust) se zdrobeste sau se taie marunt. Preparatul se monteaza pe platou, turnand sosul peste bucatile de para, acoperindu-le apoi cu baconul si nucile. La servire se poate presara deasupra arpagic tocat.
Foto: pixnio.com
Articole asemănătoare
-
Oua cu bacon, branza si cartofi
Ochiuri alaturi de cartofi bine prajiti, bacon crocant si branza pentru o cina sau un mic-dejun consistent si gustos, dar si cu multe calorii.
-
Pere gratinate cu branza roquefort
Contrastul dintre gustul dulce al perelor si cel picant, intens, al branzei roquefort este completat de vinul rosu si notele intense ale semintelor de pin. Este o gustare sau un desert deosebit.
-
Pere coapte cu nuci si miere
Un desert de sezon usor de pregatit, dulce si perfect pentru o ocazie speciala sau o seara alaturi de prieteni.
-
Salata de broccoli cu bacon
Broccoli este o leguma pe care multi refuza sa o manance, desi este plina de vitamine, dar aceasta combinatie ar putea deveni repede unul dintre felurile preferate.
-
Tartine de cartofi cu bacon si cascaval
O combinatie intre gustul de cartof copt la cuptor, cascaval topit si bacon, totul pentru o gustare bogata in arome si calorii.