Pere coapte cu nuci si miere
Ingrediente:
2 pere mari
1 varf de lingurita scortisoara macinata
2 linguri de miere
1/2 cana miez de nuca macinat
(optional) iaurt simplu sau cu arome
Mod de preparare: se incinge cuptorul la 170 de grade Celsius. Separat se spala si se taie in jumatate pe lung perele, se indeparteaza samburii si se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt. Se presara deasupra celor patru jumatati scortisoara, miezul de nuca macinat si cate jumatate de lingura de miere pe fiecare, apoi se pun la copt pentru 20-30 de minute, verificand la jumatatea timpului. Se scot, se lasa la racit si se servesc.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Salata de primavara cu morcovi, nuci si stafide
Poate fi o gustare plina de savoare, o cina usoara cu fibre si vitamine, sau de ce nu un desert inedit. Puteti folosi miez de nuca, migdale crude sau prajite, nuci pecan, practic orice combinatie este permisa pentru un plus de savoare.
-
Budinca delicioasa cu mere si nuci
Un desert gustos pentru o dupa-amiaza insorita puteti obtine pregatind budinca cu mere si nuci.
-
Masca tratament pentru par cu lamaie si miere
O masca hranitoare, utilizata ca tratament pentru par, poate face minuni firului de par, redandu-i stralucirea si vitalitatea. Pentru parul deteriorat, care si-a pierdut din stralucire, puteti pregati in casa masca cu lamaie si miere.
-
Briose cu nuci maruntite si ghimbir
Pentru diminetile friguroase si nu numai, incalziti-va alaturi de un ceai cald si cateva briose delicioase cu nuci maruntite si ghimbir.
-
Scrub natural pentru piele, cu migdale si miere
O data la cateva saptamani, pielea noastra are nevoie si de aplicarea unui scrub natural, care sa indeparteze pielea moarta si impuritatile aparute la nivelul acesteia. De aceea va propunem sa incercati sa va exfoliati pielea cu un scrub natural, cu migdale si miere.