Oua cu bacon, branza si cartofi
Ingrediente:
700 g cartofi
2 linguri ulei de masline
200 g bacon
1 ceapa rosie mica
4 oua mari
1/4 cana branza rasa
sare, piper
Mod de preparare: cartofii se spala, se curata de coaja si se taie cubulete, care se pun la prajit intr-o tigaie mare, in uleiul de masline bine incins. Se lasa la prajit pentru 15-20 de minute, amestecand des, pana cand cartofii sunt bine rumeniti. Se adauga feliile de bacon (se poate pune si muschi afumat sau kaizer), se prajesc pana sunt bine rumenite, apoi ceapa rosie taiata rondele, condimentand cu putina sare si putin piper. Cu o spatula se fac patru spatii in amestecul de cartofi, bacon si ceapa, apoi se pun cele patru oua, iar peste ele se imparte egal branza rasa (ies la fel de bune si cu un cascaval de calitate). Se mai lasa pe foc pana se fac cele patru oua si branza incepe sa se topeasca, apoi se poate servi.
Foto: needpix.com
Articole asemănătoare
-
Salata de toamna cu porumb, bacon si cartofi
O gustare consistenta pentru zilele tot mai reci de toamna, cu multe culori si arome in acelasi bol.
-
Supa de conopida cu bacon si cicoare rosie
O mancare calda preparata in caminul dumneavoastra este atat de potrivita iarna, cand frigul predomina. Va propunem sa pregatiti o supa calda de sezon: supa de conopida cu bacon si cicoare rosie.
-
Cartofi la cuptor cu bacon si rozmarin
O reteta apetisanta si aromata pe care o puteti prepara in cursul zilei poate fi reteta de cartofi la cuptor cu bacon si rozmarin.
-
Salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde
Va propunem o salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde pentru o gustare delicioasa care se pregateste rapid
-
Oua si rosii umplute cu crema de branza si unt
Incepeti-va ziua cu un aperitiv sanatos si gustos, format din legume pline de vitamine. Va prezentam reteta de oua si rosii umplute cu crema de branza si unt.