Paducelul, remediu impotriva bolilor de inima
Extractul din frunze de paducel (Crataegus oxyacantha) este benefic pentru inima, afirma medicii de la Colegiul American de Cardiologie, in urma unui studiu efectuat pe 2681 de pacienti.
Tratamentul cu paducel nu a avut efecte daunatoare, ba chiar a prelungit viata unor pacienti cu probleme grave de inima, care nu mai raspundeau la tratamentul medicamentos administrat in spital.
Studiul americanilor, realizat pe o perioada de doi ani a analizat rezultatele tratamentului cu o substanta placebo comparativ cu extractul de paducel. Desi nu a inregistrat rezultate semnificative in ceea ce priveste prelungirea vietii, scopul principal urmarit de studiu, tratamentul cu paducel s-a dovedit benefic in tratarea afectiunilor cardiace cronice, a anginei si aritmiei.
Extractul de paducel, planta originara din Europa si Irlanda, este un antioxidant folosit pe batranul continent de sute de ani ca remediu naturist pentru tratarea bolilor de inima. Substantele chimice din planta actioneaza direct asupra muschiului cardiac, marind sau scazand puterea si rata batailor inimii, si asupra vaselor de sange, relaxand arterele sangvine din jurul cordului; de asemenea, paducelul actioneaza indirect, largind vasele de sange aflate aproape de suprafata pielii, scazand presiunea arteriala.
Paducelul este cunoscut si pentru efectele sale calmante, fiind folosit in tratarea anxietatii si a insomniei (desi nu a fost realizat niciun studiu in acest sens). Un alt beneficiu al acestei plante este faptul ca scade nivelul colesterolului.
Oricum, datorita efectelor sale multiple, nu este recomandabil sa incepeti un tratament cu extract de paducel, decat dupa ce va sfatuiti cu medicul dumneavoastra, pentru ca efectele s-ar putea dovedi contrar asteptarilor, inrautatind chiar afectiunea de care suferiti. De asemenea, gravidele trebuie sa evite paducelul: el relaxeaza musculatura uterului. Planta nu este recomandata nici femeilor care alapteaza.
Lavinia Rorich
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
5 moduri in care poti stimula metabolismul
Atunci cand cautam o cale pentru a ne mentine greutatea corpororala, metabolismul este primul lucru de avut in vedere deoarece acesta dicteaza ce si cat asimilam din dieta.
-
Gogosarii combat cancerul de san
Gogosarul este o specie de ardei gras, cu fructe mari si carnoase, frecvent intrebuintat in bucataria romaneasca si nu numai. Indiferent de culoarea lor, legumele sunt extrem de hranitoare, oferind organismului cantitati semnificative de
-
Importanta unei diete pe baza de plante
In prezent in dieta noastra zilnica exista mai multe tipuri de alimente. Unii dintre noi prefera plantele, altii alimentele de origine animala.
-
Alimentatia, un factor cheie in prevenirea bolilor de inima
Controlul greutatii si exercitiile fizice regulate sunt elemente critice pentru pastrarea sanatatii inimii. La randul ei, mancarea pe care o consumati are o importanta deloc de neglijat.
-
Ciocolata sanatoasa - mit sau realitate?
Au trecut ani buni de la obtinerea primei tablete de ciocolata cu lapte in anul 1875. Elvetianul Daniel Peters, cel caruia ii datoram existenta deliciosului preparat a desavarsit munca inceputa cu milenii in urma de poporul aztec, ce cunostea cultura arborelui de cacao.