Alimentatia, un factor cheie in prevenirea bolilor de inima
Controlul greutatii si exercitiile fizice regulate sunt elemente critice pentru pastrarea sanatatii inimii. La randul ei, mancarea pe care o consumati are o importanta deloc de neglijat.
Expertii in nutritie spun ca o dieta sanatoasa ajuta la reducerea riscului de boli cardiace sau accidente vasculare cu pana la 80%. In intreaga lume bolile de inima sunt si in randul barbatilor dar si in cel al femeilor cauz principala de deces.
Intelegand cum alegerile alimentare au un impact direct asupra sanatatii inimii dumneavoastra veti putea mult mai usor sa preveniti boli si probleme legate de tensiune. De asemenea cu ajutorul dietei afectiunile pot fi administrate in asa fel incat calitatea vietii dumneavoastra sa nu fie afectata de rigurozitatea impusa de tratamentele prescrise de medici.
Incercati sa urmariti cele cateva notiuni de baza care impun un mod de viata sanatos nu doar pentru a preveni afectiunile inimii ci si alte probleme.
Din categoria alimentelor care contin grasimi sanatoase fac parte nucile crude, uleiul de masline, uleiurile de peste (omega 3), semintele de in sau avocado.
Elemente nutritive sanatoase contin in general fructele colorate si legumele, fie proaspete, congelate sau conservate, preparate fara unt.
Fibre sanatoase gasiti in compozitia cerealelor, produselor de panificatie preparate din cereale integrale. Si legumele sunt recomandate la acest capitol.
Omega 3, un nutrient extrem de sanatos pentru integ organismul, poate fi asimilat din consumul de peste, crustacee si carne de pui.
Calciu si proteine gasiti in albusurile de ou, laptele degresat, iaurtul si branza cu un continut cat mai mic de grasimi.
Pentru o dieta complet sanatoasa incercati sa consumati cat mai putine alimente partial hidrogenate sau prajite in ulei, grasimi saturate din compozitia laptelui integral si carnurilor rosii.
Este recomandat sa evitati si alimentele impachetate precum cele care au nevoie de cateva minute la microunde pentru a putea fi servite. Acestea contin de regula mult sodiu si nu sunt sanatoase.
Foto: 1
Articole asemănătoare
-
Patru remedii naturiste folosind ceai verde
Datorita antioxidantilor ceaiul verde, baut cu sau fara miere, este un aliat important in perioada racelilor de sezon sau chiar cand ne-am imbolnavit, pentru ca va intari sistemul imunitar si il va ajuta sa lupte mai usor cu boala. Iar daca adaugati si putina zeama de lamaie sau ghimbir ras ceaiul nu va capata doar un gust mai placut, ci va fi si mai bun datorita vitaminei C.
-
Tratamente naturiste cu plamanarica
O planta medicinala cunoscuta de specialistii in medicina naturista ca un valoros aliat in tratarea bolilor de plamani (de unde si numele), plamanarica (Pulmonaria officinalis) mai este cunoscuta si ca mierea ursului, tutun de padure, albastrea sau cuscrisor, fiind o planta erbacee, perena, cu flori de un rosu-violet.
-
Vitamine indispensabile organismului iarna
Desi anul acesta iarna ne-a abordat intr-un mod foarte delicat, in mod cert nu vom scapa de ea.
-
Cinci plante care iti redau pofta de mancare
Prezenta ori absenta pofetei de mancare este un indicator esential in evaluarea starii de sanatate. Lipsa poftei de mancare se manifesta prin slabire, adica printr-o stare fiziologica ce presupune scaderea greutatii corpului cu peste 15% din greutatea normala.
-
Alunele, fructe gustoase si sanatoase
Una dintre cele mai surprinzatoare descoperiri ale secolului trecut, la inceputul anilor '90 a fost ca un consum frecvent de alune poate sa influenteze simtitor in bine sanatatea noastra.