Cinci plante care iti redau pofta de mancare
Prezenta ori absenta pofetei de mancare este un indicator esential in evaluarea starii de sanatate. Lipsa poftei de mancare se manifesta prin slabire, adica printr-o stare fiziologica ce presupune scaderea greutatii corpului cu peste 15% din greutatea normala.
Cauzele sunt de ordin economic, social, cultural si medical, deseori boala fiind rezultatul conjugarii acestor factori. Fitoterapia vine si de aceasta data in ajutorul celor bolnavi printr-o serie de plante stimulente capabile sa redea apetitul celor mici si adultilor deopotriva.
Anghinarea - pentru redarea poftei de mancare sau pentru eliminarea excesului de colesterol, inaintea fiecarei mese se bea cate o ceasca de infuzie preparata dintr-o lingurita de frunze/cana lasata sa se raceasca vreme de 20 minute.
Catina - este un adevarat rezervor de vitamine si alte substante biologic active. In caz de convalescenta, anemie si astenie fizica si psihica caracterizate prin lipsa poftei de mancare, un remediu foarte bun este siropul astfel preparat: se zdrobesc 200 g fructe proaspete si se lasa 13 zile la macerat in 800 g miere lichida. Dupa aceasta se iau 2-3 lingurite de 3 ori pe zi.
Hreanul - este recomandat copiilor anemici si fara pofta de mancare. Se taie radacinile in rondele si se acopera cu zahar. Dupa o vreme, rezulta un suc din care se ia o lingura pe zi.
Nucul - infuzia (1 lingurita/cana, 10-15 minute, 1-2 cani/zi) sau infuzia concentrata (4 linguri/cana, 15 minute, 3 linguri pe zi) preparate din frunze uscate si indulcite cu miere, stimuleaza digestia prin excitarea secretiei sucurilor gastro-intestinale.
Salcia - din tinctura preparata in unitatile specializate se iau, inainte de masa, cate 30 picaturi, de 3 ori pe zi, timp de 6 saptamani.
Sursa foto
I. C.
Articole asemănătoare
-
Cinci remedii naturiste pentru lipsa de pofta de mancare
Poate ca suntem doar foarte obositi, stresati, simtim nevoia unei schimbari in viata personala, evenimentele par sa se adune tot mai repede, ne-am obisnuit cu diete repetate de slabire, nu facem suficienta miscare.
-
3 plante comune care iti pot prelungi viata
In medicina tradionala chineza si anumite credinte orientale plantele au fost folosite din vechime pentru vindecarea bolilor si intretinerea starii de sanatate. De pilda, medicii chinezi foloseau abundent ghimbirul impotriva durerilor, iar indienii isi tratau tenul cu pasta de curcuma pentru a preveni acneea.
-
6 alimente care iti imbunatatesc starea de spirit
Nimeni nu a putut prescrie o “reteta” ideala, universala, a fericirii, fiindca sunt atatea cai posibile de urmat si lucruri care ne deosebesc.
-
Ghintura contribuie la sanatatea ficatului
Ghintura nu este doar una dintre florile pe care iti face placere sa le admiri la marginea padurilor, este o planta medicinala redutabila care si-a rasfrant beneficiile asupra intregi generatii de oameni suferinzi.
-
Feluri de mancare din intreaga lume
Mancarea buna trebuie sa aiba si o infatisare pe masura pentru a fi dorita si consumata de oameni. In acest context este important sa combinam ingredientele fiecarei retete in parte nu doar pentru gustul ci si pentru aspectul unui fel de mancare.