Feluri de mancare din intreaga lume

 Mancarea buna trebuie sa aiba si o infatisare pe masura pentru a fi dorita si consumata de oameni. In acest context este important sa combinam ingredientele fiecarei retete in parte nu doar pentru gustul ci si pentru aspectul unui fel de mancare.

Daca mancarea traditionala vi se pare prea obisnuita ca gust si aspect s-ar putea sa gasiti specialul cautat printre urmatoarele feluri de mancare culese din diverse colturi ale lumii.

1) Polonia: PIEROGIES

Este un aluat care poate fi umplut cu tot felul de ingrediente, inclusiv carne de porc, cartofi, cascaval, ciuperci, varza, orez sau fructe. Acesta poate fi fiert, prajit, copt si se serveste adesea cu ceapa sote (legume fierte sau inabusite in unt) si smantana.

2) Japonia: TEMPURA SHRIMP AND VEGETABLES (Tempura de creveti cu legume)

In bucataria japoneza tempura se refera in mod specific la mici bucati de fructe de mare sau legume, gatite intr-un aluat subtire. Acest fel de mancare este foarte bun daca este consumat cald.

3) Israel: FALAFEL

Este ilustrarea perfecta a bucatariei israeliene. In general se serveste in paine cu tahini (pasta de susan) sau cu sos tahini realizat din pasta de susan, ceapa si suc de lamaie. Falafelul este considerat “mancarea nationala” a Israelului.

4) Turcia: BAKLAVA (Baclava)

Este un desert sau o gustare preparata in patiserii, cu aluat phyllo (in greaca, phyllo inseamna "frunza"; este un aluat similar cu aluatul de strudel), nuci, miere, condimente si sirop dulce. Secretul acestui preparat consta in pregatirea tuturor ingredientelor atunci cand aluatul este umed. In compozitie se mai pot pune si fistic, migdale, mirodenii, scortisoara, cuisoare, nucsoara, coaja de portocale si suc sau coaja de lamaie. Se serveste cu cafea turceasca.

5) Franta: BOUILLABAISSE

Este o tocana de fructe de mare din Provence, facuta cu un sortiment de peste, moluste, crustacee, ceapa, rosii, chiles (ardei iuti), vin alb, ulei de masline, usturoi, sofran si plante aromatice. Se serveste cu paine uscata sau crutoane.

6) Italia: PASTA BOLOGNESE

Aceste paste cu sos bolognese sau ragu (un sos de carne, care este servit de obicei cu paste fainoase) gros cu carne de porc si vitel, ceapa, morcovi sote, vin rosu, rosii si smantana sunt inconfundabile.

Termenul de “Bolognese” se refera la “stilul bogat de bucate” al orasului Bologna, situat in regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei.

7) Mexic: RED SNAPPER VERACRUZANA

Denumirea acestei retete vine de la Veracruz, un stat lung si ingust, care se intinde de-a lungul unei coaste din sudul Mexicului. Aceasta include ingrediente mexicane precum rosii, ardei iute, masline din Marea Mediterana si stafide.

8) Liban: BABA GHANOUJ

Este un piure de vinete, tahini (pasta groasa din seminte de susan), ulei de masline, usturoi si suc de lamaie. Garniturile pot include menta, patrunjel, boia de ardei, de chimen, praf de chili (ardei iute), seminte de rodie si fistic tocat sau alte fructe cu coaja lemnoasa.

9) U.S.A: FISH TACOS

Reprezinta chintesenta Californiei de Sud. Este o faina de malai umpluta cu peste prajit sau la gratar, impreuna cu condimente diferite, salsa, salata sau un sos cremos.

10) India: SAAG PANEER (FRIED CHEESE IN SPINACH SAUCE)

Ingredientul de baza este branza proaspata indiana (paneer). Aceasta branza se face din lapte integral de vaca sau de bivolita, coagulat cu lamaie sau suc de lamaie. Reteta aceasta se prepara din branza proaspata amestecata cu un sos de spanac verde si cu felii de ardei rosu, ceapa, condimentele fiind prajite.

Articole asemănătoare

  • Ghiara matei, remediul unei pleiade de boli

    Ghiara matei este un ingredient natural comun pe ambalajul produselor naturiste. Chiar daca nu face parte din flora spontana a tarii noastre, liana originara din bazinul Amazonului inlesneste in fiecare zi sanatatea a milioane de persoane din intreaga lume.

  • Intoxicatia alimentara

    Intoxicatia alimentara este o afectiune aparent banala, frecvent intalnita in preajma evenimentelor importante si a sarbatorilor de peste an, care pune insa in pericol viata a milioane de oameni din intreaga lume.

  • Paste cu sos de ton si legume

    Consumul de ton este recomandat de nutritionistii din intreaga lume, datorita continutului sau bogat in acizi grasi Omega-3, care au un rol important in reducerea colesterolului si tensiunii arteriale. Tonul ii asigura organismului nostru fibre, proteine si substante nutritive, fiind alegerea ideala in materie de peste gras.

  • Orasul ecologic - un pas important in protectia mediului

    De la formularea termenului "ecologie" in anul 1866 pana in zilele noastre acesta a stat la baza mai multor concepte privitoare la protectia mediului inconjurator. Conturata in ultimele decenii ale secolului trecut, ideea oraselor ecologice a inceput sa fie agreata progresiv de locuitorii din intreaga lume si aplicata fara retinere in orasele unde conditiile materiale au permis acest lucru.

  • Rafinata bucatarie japoneza

    Desi este cunoscuta generic prin renumitul sushi, rafinamentul si diversitatea bucatariei japoneze se situeaza la loc de cinste in randul bucatariilor din intreaga lume.


Warning: fopen(cache/15f8b501f981472f2bd7f9d7e8eae82f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139