Omleta cu ardei gras si broccoli
Ingrediente:
ulei de masline
1 ceapa rosie mica, curatata si tocata
¼ cana buchetele broccoli
¼ ardei gras taiat cubulete
2 oua batute bine
sare, piper
(optional) cascaval ras
Mod de preparare: ceapa se pune la prajit intr-o tigaie, in ulei incins, pana cand se inmoaie fara sa isi schimbe culoarea. Se adauga buchetelele de broccoli si se soteaza pentru 5-7 minute, se adauga ardeiul gras si se mai gateste pentru inca 3-5 minute, amestecand des. Se condimenteaza cu putina sare si putin piper si se toarna deasupra ouale batute. Se lasa amestecul sa se prajeasca lent, pe foc mic, sub capac pentru alte 7-8 minute, apoi se intoarce omleta cu o spatula si se mai lasa pentru 3-4 minute. Se serveste fierbinte, cu sau fara cascaval ras deasupra.
Foto: pdpics.com
Articole asemănătoare
-
Salata de masline cu ardei gras si ceapa rosie
Puteti folosi masline de un singur fel sau amestecate, dupa gust, iar pentru mai multa aroma inlocuiti ardeiul gras cu ardei copt.
-
Sos dulce-picant cu ardei gras si ardei iute
Unul dintre cele mai simple sosuri pentru cei care prefera aromele picante, intens si puternic, alaturi de dulceata zaharului si notele proaspete de ardei gras rosu. Pentru un sos mai putin picant curatati cu grija ardeiul iute si aruncati semintele. Cum are mult zahar nu este recomandat celor care vor sa slabeasca.
-
Salata de varza rosie cu ardei gras si nuca
O salata consistenta, atragatoare datorita combinatiei de gusturi, arome si mai ales de culori.
-
Sos dulce-picant de ardei gras si ardei iute
Combinatia intre gustul dulce al ardeiului gras si cel picant al celui iute face din acest sos o alegere perfecta pentru carnea rosie si nu numai. Puteti modifica dupa plac proportiile, si cum il puteti pregati cu 7-10 zile inainte se pastreaza bine la frigider, intr-un recipient inchis ermetic.
-
Vinete cu ardei, tomate si ienibahar
O mancare satioasa de vinete cu ardei si rosii delicioase alaturi de un condiment odinioara foarte des intalnit, astazi folosit mult prea rar. Este o combinatie cu un gust de vara, dens si puternic, alaturi de notele exotice ale ienibaharului. Poate fi un prim fel consistent sau o gustare pentru dupa-amiaza.