Sos dulce-picant cu ardei gras si ardei iute
Ingrediente:
4-5 ardei grasi rosii, mari, taiat bucati
1-2 ardei iuti, taiati bucatele, cu sau fara seminte
2 cani zahar
1 cana otet de vin sau de cidru
Mod de preparare: puneti in robot ardeiul gras si ardeiul iute, mixand pana cand aveti o pasta destul de fina, dar nu un piure de legume. Se pune la fiert pe foc mediu, alaturi de zahar si otet, amestecand des pana incepe sa fiarba. Atunci se reduce foc si se lasa pana volumul se reduce cu aproximativ o treime. Se lasa la racit si se poate pastra in recipiente ermetic inchise, in frigider, pentru 10-14 zile.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Sos de portocala cu ghimbir, otet si zahar
Il intalnim cel mai adesea in retetele de inspiratie asiatica, un sos dens, cremos, cu note picante si dulcegi, aromat si acoperind legumele sau carnea si oferindu-le un gust puternic si seducator. Usor de facut si acasa, pastrand pe cat posibil reteta generala si inovand dupa gust si ingredientele disponibile. La final trebuie sa fie in acelasi timp dulce si acrisor, putin iute si folosit cald, chiar fierbinte.
-
Sos foarte picant cu ardei iute, otet si usturoi
O reteta pentru un sos de casa foarte picant, pentru care puteti folosi ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, alaturi de putin otet, usturoi si zeama de lamaie. Dupa pregatire se pastreaza la frigider, intr-un borcan bine inchis.
-
Sos dulce-picant cu miere, usturoi si ardei iute
Miere, usturoi, fulgi si pudra de chili, totul pentru un sos cu gust dulce si iute in acelasi timp.
-
Sos picant cu ardei iute si zahar
Un sos pentru cei care prefera mancarea picanta, cat mai iute. Veti avea nevoie de 400 grame de ardei iute, de un singur fel sau amestecati, in functie de cat de picant doriti sosul. Si pentru un plus de iuteala puteti lasa si semintele, altfel este mai bine sa le aruncati.
-
Sos foarte picant cu ardei iute si miere
Alegeti un soi de ardei iute care va place sau amestecati cantitatea cu ardei mai putin iuti sau dulci, dupa gust. Este un sos foarte picant, doar pentru cei care prefera un gust puternic. Folositi mereu manusi cand pregatiti sosul si nu va atingeti fata sau ochii.