Omleta asiatica cu ardei gras si usturoi
O reteta ideala pentru micul dejun este omleta asiatica cu ardei gras si usturoi.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
3 oua
1/4 cana de lapte
1/4 lingurita de piper
1 morcov
2 ardei grasi
1 ceapa verde
2 catei de usturoi
1 lingura de sos de soia
1 lingura de ulei
Modul de preparare este simplu:
Toate legumele se spala si se curata.
Morcovul se taie marunt.
Ardeii grasi impreuna cu ceapa verde si cu usturoiul se toaca marunt.
Apoi se pun la calit in ulei.
Cat timp se calesc aceste legume, se bat ouale bine impreuna cu laptele, sarea si piperul.
Apoi se adauga ouale batute peste legumele calite.
Cat timp sunt pe foc, se mai amesteca din cand in cand in omleta.
Se adauga si o lingura de sos de soia, care este un condiment sarat si cu un gust mult mai placut decat sarea.
Acest sos de soia este folosit foarte des in bucataria asiatica.
Se serveste omleta cu multa pofta.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Salata de masline cu ardei gras si ceapa rosie
Puteti folosi masline de un singur fel sau amestecate, dupa gust, iar pentru mai multa aroma inlocuiti ardeiul gras cu ardei copt.
-
Sos dulce-picant cu ardei gras si ardei iute
Unul dintre cele mai simple sosuri pentru cei care prefera aromele picante, intens si puternic, alaturi de dulceata zaharului si notele proaspete de ardei gras rosu. Pentru un sos mai putin picant curatati cu grija ardeiul iute si aruncati semintele. Cum are mult zahar nu este recomandat celor care vor sa slabeasca.
-
Sos picant cu ardei iute si usturoi
O reteta pentru un sos foarte picant, pe placul celor care vor ca mancare sa fie cat mai iute cu putinta. Puteti creste sau micsora cantitate de ardei iuti folositi.
-
Omleta cu ardei gras si broccoli
O reteta simpla pentru micul dejun care i-ar putea convinge pe multi sa mai dea o sansa unei omlete cu broccoli.
-
Vinete cu ardei, tomate si ienibahar
O mancare satioasa de vinete cu ardei si rosii delicioase alaturi de un condiment odinioara foarte des intalnit, astazi folosit mult prea rar. Este o combinatie cu un gust de vara, dens si puternic, alaturi de notele exotice ale ienibaharului. Poate fi un prim fel consistent sau o gustare pentru dupa-amiaza.