Strugurii Arkadia
Soi de struguri albi de masa cu boabe mari, suculente, dulci, cu pulpa elastica si coaja subtire, putini samburi, Arkadia este una dintre cele mai bune alegeri cand vreti un desert natural, gustos si mai ales sanatos.
Soi de struguri albi de masa cu boabe mari, suculente, dulci, cu pulpa elastica si coaja subtire, putini samburi, Arkadia este una dintre cele mai bune alegeri cand vreti un desert natural, gustos si mai ales sanatos.
Soi viguros de origine franceza, cu numeroase inflorescente duble (fiecare boboc va avea peste 50 de petale) in nuante de roz spre piersica, Polka iese in evidenta nu doar prin aspectul foarte decorativ sau cantitatea impresionanta de flori prezente pe fiecare tufa, dar si datorita parfumului intens, cu note dulci, usor de simtit la relativa distanta de planta.
Cu peste 7500 de soiuri cultivate in toata lumea, rosii, verzi, galbene (si nu numai), de la cele putin mai mari decat o cireasa la mere de dimensiunea unui grepfrut, unul dintre cele mai populare fructe din toate timpurile continua sa fie gustarea sau desertul preferat pentru multi dintre noi.
Daca ne-am obisnuit cu dovlecii clasici, portocalii, cu coaja groasa si tare, de ce sa nu incercam pentru gradina o varietate mai putin intalnita, un dovleac destul de mare (in medie peste cinci kilograme greutate) cu o coaja neteda, de un alb ce poate sa bata spre crem, in functie de sol, soare si perioada anului.
Rotunde, mari, crocante, ridichile din soiul Korund pot fi o gustare delicioasa, sanatoasa, ingredientul perfect pentru salate si sunt o varietate cu productie foarte buna si usor de cultivat.
Varietate de capsuni cu productie foarte buna, fructe mari si cu gust intens, de un rosu aprins si forma conica, seminte mici, Ostara este una dintre cele mai bune alegeri in special pentru culturile mici, pentru o gradina de dimensiuni restranse sau pentru sera, fiind usor de crescut si in ghivece putin mai mari.
Unul dintre rarele soiuri de trandafiri cu inflorescente in mai multe culori
La prima vedere o combinatie cel putin neobisnuita, amestecul de ceai (preferabil negru, dar orice aroma este acceptabila) concentrat se intalneste in acelasi pahar cu frisca, sare, crema de branza dupa gust, putin lapte, si totul se bea rece.
La prima vedere este o delicioasa gogoasa, eventual pudrata abundent cu zahar (dupa gust), dreptunghiulara si pufoasa. Doar ca in interior nu veti descoperi un gem de fructe sau o crema de vanilie sau ciocolata, ci un crenvurst cu putin mustar si ketchup, totul intr-o combinatie de gusturi si arome care ii va soca probabil pe cei care nu se asteptau la o asemenea surpriza.
Siraguri pe care veti gasi sapte ardei iuti si o lamaie sau o limeta, iar la capat un carbune sau o piatra neagra.