Mancare de conopida si branza Emmental
un kilogram de conopida
150 g unt
150 g branza Emmental
trei oua
doua linguri pesmet
o legatura de patrunjel
(optional) 100 g cascaval taiat betigase
Mod de preparare: conopida se curata bine, se spala in apa sarata si se desface in buchetele. Se pune la fiert in apa cu sare si se lasa pana este patrunsa bine, apoi se scoate si se pune la scurs. Separat se pregateste o tava sau cratita unsa cu unt la temperatura camerei si tapetata cu pesmetul, in care se pun bucatile de conopida, turnandu-se deasupra cele trei galbenusuri fierte tari si rase marunt. Se adauga frunzele de patrunjel rase bine si, daca doriti, cam 100 de grame de cascaval taiat betigase subtiri, care se vor topi si vor da o consistenta aparte preparatului. Vasul se pune la cuptor si se lasa 20 - 25 de minute, pana cand este gata. Cand este scoasa din cuptor se presara deasupra toata cantitatea de Emmental ras. Se serveste fierbinte. Pentru cei care vor un gust mai puternic tava mai poate fi bagata in cuptorul bine incins pentru cinci minute dupa ce ati adaugat branza Emmental.
Articole asemănătoare
-
Tartine cu dovlecei si branza de capra
Un aperitiv proaspat si gustos pentru zilele calduroase de vara, contrastul dintre branza de capra si cel aparent neutru de dovlecel deschide apetitul si racoreste.
-
Budinca de conopida cu branza de vaci
Un fel principal consistent, gustos si destul de usor de preparat.
-
Retete de toamna. Salata de spanac si branza cu mucegai albastru
Daca doriti sa incercati o salata de toamna cu gust special, potrivita in orice moment si la orice aperitiv, va propunem urmatoarea reteta cu spanac si branza cu mucegai albastru.
-
Oua si branza la cuptor, cu oregano si rosii
Printre mancarurile bune cu care sa va incantati musafirii se regaseste si reteta de oua si branza la cuptor, cu oregano si rosii.
-
Cornuri cu umplutura de somon si branza
In toiul zilei, pentru o gustare la birou sau in confortul casei dumneavoastra, puteti incerca cornuri cu umplutura de somon si branza.