Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
LIMONADA CU PORTOCALE, LAMAI SI ANANAS

Limonada cu portocale, lamai si ananas

Ingrediente:

1 ½ cani zahar
2 ½ cani apa plata sau minerala
2 linguri rase coaja rasa de lamaie
2 linguri rase coaja rasa de portocala
½ cana cubulete de ananas proaspat sau congelat
sucul stors de la 10 lamai
sucul stors de la  6 portocale medii, bine coapte
gheata
(optional) sifon sau apa tonica rece

Mod de preparare: intr-o carafa mare de sticla se toarna apa plata sau minerala si se amesteca bine cu zaharul, pana ce acesta se dizolva. Se zdrobesc usor cubuletele de ananas si se adauga in carafa pentru a-si elibera aroma, se pune coaja rasa de lamaie si portocala, sucul de citrice, cateva cuburi de gheata si se amesteca bine. Se gusta si se mai poate completa cu apa, sifon sau apa tonica fara arome. Se serveste dupa ce a stat la rece pentru cel putin patru ore. Inainte de servire se toarna prin sita pentru a retine coaja si resturile de ananas.

Foto: freepik.com

Articole asemănătoare

  • Sos de portocala cu ghimbir, otet si zahar

    Il intalnim cel mai adesea in retetele de inspiratie asiatica, un sos dens, cremos, cu note picante si dulcegi, aromat si acoperind legumele sau carnea si oferindu-le un gust puternic si seducator. Usor de facut si acasa, pastrand pe cat posibil reteta generala si inovand dupa gust si ingredientele disponibile. La final trebuie sa fie in acelasi timp dulce si acrisor, putin iute si folosit cald, chiar fierbinte.

  • Rom cu unt, cidru si inghetata de vanilie

    Romul (preferabil brun sau cu arome exotice de ananas ori ghimbir) poate fi baza unei bauturi de toamna, servita doar fierbinte, cu unt de calitate, inghetata de vanilie si putina scortisoara.

  • Cocktail cu portocala, Campari si bourbon

    Un cocktail cu gust complex si interesant, in care notele de citrice sunt completate de Campari si de baza oferita de aroma bourbonului.

  • Smoothie cu avocado, lamai si castravete

    Proaspat si revigorant, cu multe vitamine si un gust placut, vegetal, este un smoothie bun atunci cand ai nevoie de un plus de energie pentru o zi obositoare.

  • Cocktail cu vin alb si limonada

    Racoritor, cu gust puternic si bun alaturi de desert sau la o intalnire cu prietenii apropiati.


Warning: fopen(cache/8109d0446fed1893a0c6ff2a38b24c8b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139