Gras romanesc
Pomul este foarte viguros si rodeste in principal pe ramuri mijlocii, este partial autofertil.
Fructele sunt mici sau mijlocii, sferic-alungite, usor asimetrice. Pielita este subtire, vanata, cu pruina albastra, prezinta uneori o rugina in forma de firisoare dispuse neregulat.
Pulpa galben-verzuie, foarte suculenta, pronuntat dulce, fara aroma, aderenta la sambure, mediocra pentru masa, buna pentru uscat si industrializare.
Maturitatea de recoltare este slarsit de septembrie - inceput de octombrie.
Articole asemănătoare
-
Ardeiul gras Robertina, gust dulce si savoare speciala
Soi de ardei gras cu productie buna, Robertina este foarte apreciat de cultivatori si mai ales de cumparatori pentru gustul intens, dulceag, aromat, fiind o excelenta optiune pentru salate, conservare si alte retete diverse.
-
Salata de masline cu ardei gras si ceapa rosie
Puteti folosi masline de un singur fel sau amestecate, dupa gust, iar pentru mai multa aroma inlocuiti ardeiul gras cu ardei copt.
-
Sos dulce-picant cu ardei gras si ardei iute
Unul dintre cele mai simple sosuri pentru cei care prefera aromele picante, intens si puternic, alaturi de dulceata zaharului si notele proaspete de ardei gras rosu. Pentru un sos mai putin picant curatati cu grija ardeiul iute si aruncati semintele. Cum are mult zahar nu este recomandat celor care vor sa slabeasca.
-
Ardeiul gras Mavras, un deliciu rar si inedit
Varietate rar intalnita de ardei gras, cu gust dulce si aromat, pulpa tare si carnoasa, Mavras este un soi timpuriu excelent pentru salate, gustari, dar si pentru diverse retete in care veti putea profita atat de savoare, cat mai ales de colorit.
-
Sos dulce-picant de ardei gras si ardei iute
Combinatia intre gustul dulce al ardeiului gras si cel picant al celui iute face din acest sos o alegere perfecta pentru carnea rosie si nu numai. Puteti modifica dupa plac proportiile, si cum il puteti pregati cu 7-10 zile inainte se pastreaza bine la frigider, intr-un recipient inchis ermetic.