Fructele de toamna, ideale pentru decorarea gradinii

 Fructele, la fel ca florile, pot adauga un plus placut de culoare in orice gradina. Le putem admira si in sezonul cald insa cel mai mult ne putem bucura de aspectul si parfumul intens al acestora toamna.

Daca nu gasiti nicio idee pentru a va reamenaja gradina si florile specifice lunii octombrie vi se par prea banale pentru o gradina deosebita, incercati sa abordati un design distins din toate punctele de vedere, folosindu-va de roadele toamnei. Fructele capata in acest sezon o culoare ce se asorteaza de minune cu frunzele ce se lasa purtate de vant si asezate pe pamant.

Puteti spre exemplu sa plantati pomi fructiferi de-a lungul gardului, de o parte si de cealalta a gradinii. Acestia vor fi asemeni unor falnici paznici ce va vor proteja teritoriul, oferindu-i totodata un aspect unic nu doar pe timp de toamna.

Daca luati in considerare aceasta idee, nu uitati de cele cateva reguli pregatitoare, inainte de a incepe cu plantarea propriu-zisa.

Studiati solul si evitati locurile care retin multa apa. De asemenea ar trebui sa evitati si zonele unde razele soarelui nu reusesc sa ajunga.

Dupa acest prim pas trebuie sa fertilizati solul. Astfel asigurati pomilor substantele minerale de care au nevoie pentru a se dezvolta corespunzator. In general se recomanda ca fertilizarea sa fie facuta cu aproximativ doua luni inainte de plantare. Pentru 100 de metri patrati de teren veti avea nevoie de pana la 400 de kilograme de compost pe care sa il imprastiati uniform pe intreaga suprafata.

Etapa urmatoare presupune saparea gropilor. Adancimea acestora trebuie sa fie de pana la 70 de centimetri si peretii verticali. Multe specii de visin, mar, par si prun sunt pretentioase la acest capitol.

Intre pomii voluminosi trebuie sa lasati de asemenea o distanta de pana la 5 metri.

Ultimul lucru ce il mai aveti de facut este plantarea. Evitati sa achizitionati pomi cu radacinile expuse pentru o perioada indelungata la aer sau vant din cauza ca acestea se pot usca.

In cazul in care intampinati astfel de probleme cu pomii pe care vreti sa ii plantati, pentru a alunga semnele de ofilire tineti radacinile acestora in apa pentru 24 de ore, inainte de plantare.

Sursa foto: 1

Articole asemănătoare

  • Salata cu fructe de toamna

    Un desert incarcat de vitamine si gusturile intense ale fructelor de toamna, cu mere coapte, pere dulci, struguri, miez de nuca, alaturi de frisca si putina miere, fara a uita strugurii care au prins in boabele lor soarele si caldura verii.

  • Fructele de padure pentru o alimentatie sanatoasa

    Cei care consuma des fructe de padure proaspete, congelate sau sub forma de suc se vor simti mai tineri, vor avea mai multa energie si vor scadea riscul aparitiei unor afectiuni cronice. Fie ca este vorba de zmeura sau afine, fie de mure, coacaze si lista poate continua fructele de padure sunt un aliat esential pentru o sanatate cat mai buna.

  • Violetele africane, flori de succes pentru interior

    Violetele africane au dobandit reputatia de plante ideale pentru interior deoarece cu putin efort oricine le poate ajuta sa infloreasca intreaga durata a anului. Violeta africana este o planta pitica, cu flori micute si colorate in albastru, mov, alb sau diverse combinatii.

  • Prunele, binefacatoare pentru ten

    Catifelarea pielii si luminozitatea este data de fructele de toamna, cu care putem prepara diverse masti la noi acasa. Prunele utilizate sub forma de masca lasa vitaminele continute de acestea sa patrunda in pori, lasand o piele foarte neteda.

  • Aranjamente florale de toamna

    Aranjamentele florale de toamna constau in alaturarea florilor de sezon cu alte elemente din natura, cum sunt legumele, frunzele, ghindele, nucile, ierburile uscate si chiar crengutele, in scopul de a obtine nuante calde si cuceritoare.


Warning: fopen(cache/9258507de4794cb14e5e208790f54b5e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139