Violetele africane, flori de succes pentru interior


Violetele africane au dobandit reputatia de plante ideale pentru interior deoarece cu putin efort oricine le poate ajuta sa infloreasca intreaga durata a anului. Violeta africana este o planta pitica, cu flori micute si colorate in albastru, mov, alb sau diverse combinatii. Florile pot avea unul sau mai multe randuri de petale, iar hibrizii prezinta chiar flori crete. Aspectul, forma, culoarea variaza de la un soi la altul, insa specifica ramane floarea aceea imbracata in nuanta care i-a imprumutat  numele, violetul.

Daca floarea beneficiaza de lumina naturala si nu infloreste ai putea pune totul pe starea de dormitare care caracterizeaza majoritatea plantelor in aceasta perioada.

 Totusi, spre surprinderea ta si a multora, violetele africane trebuie sa infloreasca inclusiv acum, asa cum s-a spus de la inceput. Problema trebuie cautata in cerintele minime pe care planta le are si de care s-ar putea sa nu tinem seama in totalitate. 

In primul rand, este important ca iluminarea sa fie adecvata pentru ca planta sa prospere. Incercati sa alegeti un loc cu expunere buna, de pilda pe pervazul de la fereastra, dar in acelasi timp sa le ocrotiti de razele directe ale soarelui care se dovedesc in multe cazuri vatamatoare. In caz ca nu beneficieaza de lumina suficienta nu fac flori, iar daca au prea multa , vor aparea pete maro pe frunze. Violeta iubeste umezeala, dar nu pe frunze ori la radacini. Ghiveciul in care cresc trebuie neaparat sa aiba farfuriuta. Insectele daunatoare care o pot ataca sunt afidele si thripsul.

Unii gradinari incearca sa reproduca conditiile din habitatul padurilor tropicale, asezand in farfuriuta ghiveciului pietris peste care toarna apa, iar ghiveciul cu planta sta asezat pe acesta. Astfel, pamantul din ghiveci absoarbe apa doar cat ii trebuie, iar restul se evapora fara sa afecteze planta. Pentru udare foloseste doar apa prospata tinuta la temperatura camerei. Solul trebuie udat de fiecare data cand simti la mana ca are nevoie de umiditate. Intrebuintati preferabil un amestec pe baza de turba. Violetele prefera solul cu pH usor acid (6.0-6.5).

In privinta fertilizatorilor, daca vrei sa procedezi ca un profesionist straduieste-te sa aplici o formula echilibrata care sa includa nitrogen, fosfor si potasiu.  Urmeaza instructiunile oferite pe ambalajul ingrasamantului.  Violetele africane prefera aceleasi conditii de temperatura si umiditate in camera la fel ca si tine. Daca tu te simti confortabil, la fel se vor simti si ele!

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

  • Peperomia, o planta de succes pentru casa si birou

    Avand un aspect interesant si fiind usor de ingrijit, peperomia a devenit o planta destul de populara in domeniul decoratiunilor interioare.

  • Masca naturala cu iaurt si zeama de lamaie pentru tenul acneic

    O masca facuta in casa este intotdeauna benefica pentru ten, deoarece contine numai ingrediente naturale, cu actiuni folositoare. Va propunem sa incercati masca cu iaurt si zeama de lamaie pentru tenul acneic.

  • Masca cu banane si ulei de masline pentru un ten hidratat

    Utilizarea produselor cosmetice preparate la domiciliu din fructe proaspete ori legume si alte substante nutritive reprezita o modalitate simpla de curatire a pielii si totodata de hranire a acesteia. Va propunem o masca cu banane si ulei de masline pentru un ten hidratat.

  • Masca cu suc de morcovi pentru hidratarea tenului

    Pentru a beneficia de calitatile acestui suc de morcovi, va invitam sa incercati masca cu suc de morcovi pentru hidratarea tenului.

  • Masca de mere pentru tenul deshidratat

    Marul este recomandat la prepararea mastilor pentru fata, deoarece dermatologii sustin ca aduce beneficii tenului deshidratat. Tenul deshidratat se caracterizeaza printr-o piele subtire, fragila, lipsita de elasticitate si de rezistenta. De aceea, pentru a ne hidrata acest tip de piele, trebuie sa ii acordam o atentie si o ingrijire deosebite


Warning: fopen(cache/0c035c4c14f576cb68b91190ff2d4fad) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139