Fructe cu legume - o combinatie nerecomandata?
Compozitia chimica a sangelui si a limfei depinde pe de-o parte de lichidele si alimentele ingerate iar pe de alta parte de modul corect sau incorect in care functioneaza sistemul digestiv. O alimentatie saracacioasa in nutrienti va supune intotdeauna organismul pericolelor, oferind insuficient suport la realizarea functiilor vitale, la constuirea si regenerarea tesuturilor si la neutralizarea si eliminarea compusilor toxici.
Fructele si legumele sunt pe buna dreptate indispensabile oricarei initiative de a trai sanatos iar medicii ne cer, in masura in care este posibil, sa fie nelipsite din dieta noastra zilnica. Ramane insa de vazut modul in care putem obtine maximul de beneficii deoarece tot mai multe voci s-au ridicat spunand ca nu este bine sa le consumam la aceeasi masa. Pozitiile specialistilor vis a vis de acest lucru sunt divergente, unii dintre ei fiind pro iar altii contra.
Acestia din urma argumenteaza ca principiul din spatele acestui lucru este simplu si consta in faptul ca cele doua tipuri de alimente necesita enzime si ritmuri de digestie diferite. Cu alte cuvinte, in cazul atunci cand alimente din clase diferite sunt combinate incorect cerintele lor fata de sistemul digestiv tind sa se anuleze reciproc. Singura exceptie o constituie alaturarea dintre mere si morcov.
De aici ni s-ar putea trage multe dureri abdominale aparute parca din senin. In practica lucrurile nu sunt atat de usoare insa, multe retete indelung apreciate ne pun in situatia de a incalca aceasta regula.
Specialistii aflati de cealalta parte a baricadei considera ca multi oameni traiesc cu aceasta impresie gresita cand nu ar trebui sa existe nici un motiv de ingrijorare. In timp, daca sunt consumate separat, fructele si legumele induc o stare de monotonie peste care organismul poate trece cu dificultate. Secretul este diversitatea. Unul dintre multele beneficii ale acesteia este ca stimuleaza secretia de saliva si sucuri gastrice.
Indiferent din partea cui vin sau cat de contradictorii vor fi sfaturile pe care le primim, decizia finala ne apartine. Ghidati-va dupa convingerile acumulate din propria experienta, despre care stiti cu siguranta ca nu va afecteaza in mod simtitor sanatatea.
Sursa foto
http://www.gradinamea.ro/P-gogosari_si_conopida-1000-9459.html
http://www.gradinamea.ro/P-Gutui-1000-7382.html
Articole asemănătoare
-
Fructe si legume bogate in magneziu
Bananele nu sunt doar o buna sursa de potasiu (pentru o inima mai sanatoasa si nu numai) vitamina C sau fibre, dar sunt recomandate si pentru a ne asigura necesarul zilnic de magneziu din fructe si legume.Aromate si savuroase, sunt o gustare rapida sanatoasa si ne satisfac usor nevoia de dulce. Si in plus sunt usor de gasit in magazine in orice perioada a anului.
-
Fibrele din fructe si legume
De ce avem nevoie de fibre in alimentatia zilnica si cum ne poate afecta lipsa lor? Oare consumam prea multe sau prea putine fibre in fiecare zi? Si mai ales care sunt cele mai bune surse, care fructe si legume sunt cele recomandate, pentru a nu apela la solutii de la farmacii sau magazine naturiste.
-
De ce sa bem sucuri naturale de fructe si legume
Cand vine vorba de sucurile din fructe si legume o regula este esentiala: trebuie baute cat mai repede, imediat ce au fost preparate
-
Ciorba indiana de pui cu legume
O ciorba numai buna pentru o masa imbelsugata este ciorba indiana de pui cu legume. Mai jos aveti ingredientele necesare:
-
Dovlecei umpluti cu legume
O reteta delicioasa cu preparare rapida este cea de dovlecei umpluti cu legume. Ingredientele necesare sunt urmatoarele: