Floarea pelican

Cu numele stiintific de Aristolochia grandiflora, cunoscuta insa mai curand sub numele neobisnuit de floarea pelican, aceasta planta originara din Caraibe si America Centrala este usor de recunoscut prin forma florilor sale imense, dar si din cauza mirosului neplacut, greu de suportat de cei care ajung prea aproape de aceasta floare bizara.

Si numele nu este intamplator, pentru ca atunci cand sunt privite dintr-o parte florile de Aristolochia grandiflora chiar seamana din profil cu un cap de pelican (cu un pic de imaginatie), si in locul exploziei de culori si forme la care te-ai astepta in cazul unei flori exotice forma neobisnuita este cu atat mai interesanta.

Planta agatatoare ce poate depasi trei metri inaltime, viguroasa si surprinzator de rezistenta, floarea pelican emana un miros insuportabil nu pentru a-si captura prada, precum unele plante carnivore, ci pentru a atrage insectele care vor ajuta la procesul de polenizare. 

Foto: wikipedia.org

 

Articole asemănătoare

  • Salata de vara cu mar, struguri si capsuni

    O salata consistenta, buna ca gustare sau pentru desert, cu un ingredient mai putin obisnuit: semintele crude de floarea-soarelui.

  • Tratamente naturiste cu sapunarita

    Planta medicinala cu flori mari, de un roz palid spre violet sau chiar in nuante de crem si alb, sapunarita (Saponaria officinalis) mai este cunoscuta in popor si ca floarea calugarului, floarea de sapun, odogaciul sau sapunul popii.

  • Smoothie cu seminte de floarea-soarelui si banane

    Crude, semintele de floarea-soarelui sunt o sursa esentiala de energie, vitamina A si E, proteine, potasiu, fier, cupru si zinc, si adaugate unui smoothie simplu, avand la baza bananele, aduc organismului un plus de sanatate si vitalitate.

  • Toporasul, floarea Afroditei

    Toporasului i se mai spune si floricica echinoctiului, pentru ca infloreste in timpul echinoctiului de primavara. In Grecia antica, se credea ca toporasul este floarea Afroditei, zeita iubirii.

  • Garoafa, floarea celor nascuti in ianuarie

    Toti cunoastem garoafele pentru ca fiecare am daruit candva un buchet de garoafe, insa putini stim ca ea este prin excelenta floarea persoanelor nascute in luna ianuarie.


Warning: fopen(cache/7098e5af6295d186b548b4749823b5ec) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139