Fasolea galbena Berggold
Dintre toate soiurile de fasole galbena aceasta varietate de origine frantuzeasca, pe care o putem planta in gradina sau sera cu rezultate la fel de bune, este in egala masura una dintre cele mai bune si cu productivitate ridicata. Pastaile de Berggold sunt relativ lungi (peste 10 cm), drepte, de un galben deschis, curat, textura moale si un gust care imbina dulceata vegetala cu aromele clasice de fasole galbena. Este o fasole galbena buna pentru retete diverse sau pentru conservare, perfecta atat pentru salata cat si pentru mancaruri gatite, iar multi dintre cultivatori o prefera pentru rezistenta la boli si daunatori, dar si pentru ca da o productie buna, chiar foarte buna.
Recomandata in special celor care vor o recolta bogata pe o suprafata mare, Berggold are nevoie de un pamant cat mai fertil, bogat in nutrienti, si care trebuie irigat dupa perioada de insamantare din martie-aprilie, putand continua sa plantati pana in iulie. Este recomandat ca zona pe care plantati fasolea galbena Berggold sa fie cat mai ferita de curenti reci de aer si vant puternic.
Foto: 123seeds.com
Articole asemănătoare
-
De ce este bine sa mancam fasole verde
O excelenta sursa de vitamine, fasolea verde este plina de proteine, carbohidrati si vitamine, fie ca este vorba de vitamina A (ce mentine tineretea pielii si previne anumite boli cronice), K (regenereaza celulele si mentine sanatatea sistemului osos) sau C, dar este si o buna sursa de fier sau fibre, esentiale pentru buna functionare a sistemului digestiv.
-
Salata de primavara cu branza de capra si fasole verde
O salata simpla, care va ajuta sa folositi fasolea verde si mazarea alaturi de salata verde, oferind astfel corpului un plus de vitamine si minerale dupa zilele reci ale iernii.
-
Fasolea alba, cateva virtuti pentru care isi merita locul in dieta
Fasolea alba este o hrana sanatoasa care n-are a face cu proasta reputatie pe care este obligata sa o indure.
-
Fasolea, de ce un super-aliment?
Fasolea a fost acceptata unanim ca cel mai important substituent pentru carne din intreaga lume vegetala. Insa rolul si valoarea sa nutritionala nu se rezuma doar la “ce, sau pe cine inlocuieste” ci are propriile merite.
-
Fasolea Pinto
Fasolea Pinto poarta aceasta denumire din cauza petelor sale caracteristice. Desi este inrudita cu boabele de fasole obisnuita, fasolea Pinto are boabe cu un gust mai puternic.