De ce este bine sa mancam fasole verde
O excelenta sursa de vitamine, fasolea verde este plina de proteine, carbohidrati si vitamine, fie ca este vorba de vitamina A (ce mentine tineretea pielii si previne anumite boli cronice), K (regenereaza celulele si mentine sanatatea sistemului osos) sau C, dar este si o buna sursa de fier sau fibre, esentiale pentru buna functionare a sistemului digestiv. Doar la prima vedere un aliment banal si usor de trecut cu vederea, banala fasole verde este usor de gasit proaspata in sezon si congelata in restul anului, se gateste usor si poate fi folosita ca garnitura sau fel principal. Iar cei care o mananca frecvent vor beneficia si de alte avantaje oferite intregului organism de fasolea verde.
Mancata frecvent, fasolea verde ii ajuta pe cei cu digestie dificila, are relativ putine calorii, este satioasa si poate fi folosita sub forma de salate sau fiarta mai ales de cei care isi doresc sa slabeasca mai usor.
Este recomandata pentru a mentine mai multa vreme sanatatea si tineretea sistemului osos si muscular, fiind recomandata celor care fac efort fizic intens.
Reduce riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare si datorita prezentei antioxidantilor protejeaza inima si reduce valorile tensiunii arteriale.
Pastaile de fasole verde sunt si o foarte buna sursa de magneziu, necesar pentru sanatatea oaselor, a dintilor si un sistem imunitar mai puternic, esential in orice parte a anului si cu atat mai mult in sezonul rece.
Cu este o buna sursa de antioxidanti fasolea verde protejeaza de actiunea radicalilor liberi si poate sa scada riscul aparitiei unor tipuri de cancer.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
De ce este bine sa bem ceai de cuisoare?
Infuzia de cuisoare este bogata in vitamina K, C, magneziu, antioxidanti, dar este si o buna sursa de fibre.
-
Sapte motive pentru care este bine sa bem ceai verde
Aromat, plin de savoare, baut simplu, cu zahar, miere sau lapte, fierbinte sau (de ce nu) lasat sa se raceasca, ceaiul verde poate sa inlocuiasca in fiecare dimineata ceasca sau cana de cafea, racoreste si hidrateaza intregul organism atunci cand i se adauga gheata in zilele fierbinti de vara, da energie si un plus de buna dispozitie.
-
De ce este bine sa mancam telina
O radacinoasa des intalnita in diverse retete culinare, telina este o sursa excelenta de vitamina K, C si A, are putine calorii, hidrateaza si revigoreaza organismul, are multi antioxidanti si este apreciata pentru aroma intensa, usor de recunoscut, a radacinii folosite pentru salate, supe, muraturi, mancaruri.
-
De ce este bine sa bem ceai negru
Baut simplu, cu zahar sau miere, cu sau fara lapte (pentru cei care prefera aceasta varianta) sau, de ce nu, cu o felie de lamaie, ceaiul negru ofera in fiecare zi organismului mai multe beneficii, unele surprinzatoare, in afara aromei si gustului usor de recunoscut.
-
De ce este bine sa mananci nuci cat mai des?
Crude, folosite in diverse retete de prajituri si nu numai, coapte putin in cuptor, amestecate cu putina miere bio, nucile sunt delicioase, satioase, pline de vitamine, pe scurt una dintre cele mai bune optiuni cand vrem sa mancam ceva bun si mai ales sanatos.