Pestera Izvorul Tausoarelor este unul dintre obiectivele speologice consacrate din Carpatii romanesti. Aceasta se deschide in versantul stang al paraului omonim din Muntii Rodnei, la 95- m altitudine, pe teritoriul administrativ al judetului Bistrita-Nasaud.
Florile parfumate ale zambilelor se bucura pe teritoriul Europei, gratie farmecului dar si extinderii lor generoase, de o lunga traditie si un simbolism aparte. Originara din Orientul Mijlociul, zambila (Hyacinthus orientalis) s-a raspandit de timpuriu in toate zonele adiacente Marii Mediterane.
Vascul este un element vegetal cu o semnificatie aparte de Craciun, originile intrebuintarii sale avand “radacini” viguroase in istorie. Se pare ca poporul roman l-ar fi mostenit direct de la stramosii lor romani, de vreme ce numele provine din latinescul “Viscum”.
Stiinta ne spune ca primele forme de viata au aparut in ocean, cu aproximativ 3,5 miliarde de ani in urma. Apa este cel mai important element din natura, fiind indispensabila pentru desfasurarea proceselor vitale la plante si animale. Din acest motiv orice anomalie legata de ea, semnalata pe fata Pamantului
Descoperita abia la jumatatea secolului trecut, cascada Baatara constituie una dintre cele mai spectaculoase obiective naturale aflate pe teritoriul Libanului.
In zonele temperate ale lumii perele sunt printre cele mai cunoscute fructe de toamna. Homer, faimosul autor al Odiseei, le numea “darul zeilor” in anul 800 i. Hr., iar noi
Lacul Ochiul Beului se afla in Parcul National Cheile Nerei Beusnita si adreseaza iubitorilor de natura invitatia de a patrunde la adapostul muntilor Aninei si Locvei.