Deserturi rapide. Briose simple cu portocale
O reteta de desert rapid si gustos in acelasi timp, pe care o puteti prepara pentru invitatii dumneavoastra, poate fi cea de briose simple cu portocale.
Ingredientele necesare sunt cele de mai jos:
1 portocala
150 g zahar
150 g unt
2 lingurite de zahar vanilat
3 oua
2 lingurite de praf de copt
250 g faina
Modul de preparare:
Se rade portocala de coaja.
Apoi se stoarce, pastrand sucul intr-un bol.
Untul se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat.
Apoi se adauga ouale impreuna cu sucul obtinut de la portocala.
Se mai pune coaja rasa de portocala.
Praful de copt se amesteca la un loc cu faina si se adauga peste compozitia de mai sus.
Formele de briose se ung cu unt.
Apoi aluatul se pune in forme, fara a umple de tot forma.
Cuptorul se incalzeste in prealabil.
Apoi se pun si formele cu aluat la cuptor.
Se lasa timp de 20 de minute.
Cand sunt gata, se scot din cuptor.
Se orneaza cu o felie de portocala deasupra sau in functie de dorinta.
Apoi se servesc cu mare placere alaturi de un ceai cald.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Visinele Botermo
Soi de visin cu fructe mari, rotunde, de un rosu inchis si cu gust dulce-acrisor, pulpa suculenta si carnoasa, Botermo este o varietate perfecta ca gustare, pentru deserturi, suc sau dulceata, cu o productie anuala buna.
-
Suc natural cu portocale rosii
Un suc natural preparat direct din pulpa este hranitor si va potoleste setea cand aveti pofta de ceva racoritor. Va invitam sa pregatiti un suc natural cu portocale rosii.
-
Deserturi delicioase. Tarta apetisanta cu mere caramelizate si martipan
Un desert bun preparat pentru cei dragi aduce veselie. Daca doriti sa ii surprindeti pe cei apropiati, nu ezitati sa preparati tarta apetisanta cu mere caramelizate si martipan.
-
Briose cu nuci maruntite si ghimbir
Pentru diminetile friguroase si nu numai, incalziti-va alaturi de un ceai cald si cateva briose delicioase cu nuci maruntite si ghimbir.
-
Briose delicioase cu fulgi de migdale
La finalul unei zile speciale, va puteti delecta cu un desert pe masura: briose delicioase cu fulgi de migdale. Se savureaza cu mare placere alaturi de o bautura calda si aromata cu lapte si cacao.