Visinele Botermo
Soi de visin cu fructe mari, rotunde, de un rosu inchis si cu gust dulce-acrisor, pulpa suculenta si carnoasa, Botermo este o varietate perfecta ca gustare, pentru deserturi, suc sau dulceata, cu o productie anuala buna. Rezista bine la boli si daunatori, dar si la ger sau perioadele secetoase, si este un soi autopolenizator. Pomul ajuns la maturitate depaseste doi metri inaltime, are ramuri groase, puternice, coroana este rotunda si frumoasa, in special in perioada in care infloreste si se acopera de flori albe, numeroase, in contrast cu frunzele de un verde inchis si lucios. Alegeti acest tip de visin pentru daca vreti un pom fructifer relativ usor de ingrijit si care va produce anual pana la 40 de kg de fructe. Pentru ca visinul sa se dezvolte bine si repede alegeti in gradina sau livada un spatiu cu multa lumina, cat mai multa, desi se poate adapta si la semiumbra. Solul ideal este fertil, cu drenare buna, PH neutru sau cel mult putin acid, si se recomanda ca inainte de plantare sa fie fertilizat. Atentie, locul trebuie sa fie ferit de curenti reci de aer.
Puietii de visin se vor planta la o distanta de cel putin patru metri distanta intre ei, la circa jumatate de metru adancime, fie primavara, fie toamna pana in noiembrie. Va veti bucura de primele fructe la jumatatea verii, incepand din iulie, si bine ingrijit pomul va da de la an la an productii deloc neglijabile.
Foto: havlis.cz
Articole asemănătoare
-
Visinele in tratamentele naturiste
Fructul contine zaharuri, proteine, acizi organici, vitamine, saruri minerale, iar frunzele, coditele si chiar coaja visinului pot fi folosite in tratamente alternative pentru diverse afectiuni cronice
-
Macesul, floarea nationala a Romaniei
Raspandit din campii pana in munti, macesul (Rosa canina) sau trandafirul salbatic este unul dintre cei mai cunoscuti arbusti medicinali de pe la noi. Practic, este atat de prezent si de specific tarii noastre incat este considerat floarea nationala a Romaniei.
-
Pastrarea fructelor in stare proaspata
Valoarea alimentara deosebita a fructelor, datorata continutului in zaharuri usor asimilabile (glucoza si fructoza), acizi organici, saruri minerale si microelemente, justifica includerea lor in ratia zilnica a oamenilor.
-
Conserve pentru placinta
Ingrediente: Prune brumarii de toama, cirese sau visine, zahar (100 g la 1 kg fructe)…
-
Budinca de mere
Ingrediente: 6 oua mari 150 g faina 150 g zahar 150 g unt...