Delicii de toamna. Compot de dovleac
O bautura delicioasa si speciala pentru zilele reci de toamna este compotul cald de dovleac. Datorita continutului mare de antioxidanti, dovleacul contribuie la incetinirea procesului de imbatranire.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
2 kg pulpa de dovleac
150 g otet
1 kg zahar
3 lamai
4 plicuri de zahar vanilat
Modul de preparare este simplu:
Dovleacul se curata de coaja.
Apoi pulpa de dovleac se taie in cubulete.
Se pune intr-un vas.
Se pune apa peste bucatile de dovleac, pana ce acestea sunt acoperite.
Se adauga si otetul.
Se lasa sa stea in apa cu otet timp de 2-3 ore.
Intre timp se prepara siropul.
2 l de apa impreuna cu zaharul, lamaile taiate felii si cu plicurile de zahar vanilat se pun la fiert.
Se lasa 15 minute.
Dupa cele 3 ore, cubuletele de dovleac se dau printr-un jet de apa rece.
Apoi se pun in borcane.
Se toarna si siropul preparat.
Se lasa la distilat inca 15 minute.
Apoi se serveste cu pofta.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Supa de dovleac si salvie
Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismul in timpul sezonului rece.
-
Prajituri speciale. Rulada cu crema de dovleac si smantana
O prajitura pe care o puteti prepara pentru zilele speciale din viata dumneavoastra poate fi rulada cu crema de dovleac si smantana.
-
Supa de dovleac si rozmarin pentru seara de Halloween
Pentru Halloween, aceasta sarbatoare internationala anuala, care se celebreaza prin activitati specifice, puteti include in meniu si o supa speciala: supa de dovleac si rozmarin.
-
Bauturi aromate si sanatoase. Smoothie de dovleac
Deliciosi si plini de vitamine, dovlecii sunt pe lista preparatelor culinare de orice fel. Noi va propunem sa incercati urmatoarea bautura aromata: smoothie de dovleac.
-
Supa de dovleac cu smantana
O supa delicioasa si usor de preparat este supa de dovleac cu smantana. Dovleacul are un continut foarte bogat in antioxidanti si beta-caroten, oferind astfel organismului nostru protectie si incetinind procesul de imbatranire.