Cum pacalim vremea ?
In marea majoritate a cazurilor, gradinarii pasionati de activitatile zilnice fara de care nu s-ar putea declara impliniti, nu prea au rabdare in perioada anuala de toamna - iarna. Abia asteapta primavara pentru a se reintalni cu plantele care le aduc zambetul pe buze.
Luand in calcul temperaturile schimbatoare de la an la an este cam greu sa estimam cand se incheie sezonul si cand va incepe urmatorul. De asemenea prognozele meteo nu pot oferi mereu o analiza concreta in legatura cu ce va urma.
Cei care au de suferit in aceste conditii sunt gradinarii care mereu si-ar dori sa prelungeasca perioada de viata a plantelor ce le infrumuseteaza gradina.
Pentru o gradina frumoasa din toate punctele de vedere alegerea plantelor indigene este o solutie binevenita. Chiar si asa insa, succesul nu este garantat. Puteti totusi "trisa".
Daca detineti o magazie izolata termic, fara umezeala, puteti sa asezati pe un ziar pamant pentru flori si sa incepeti plantarea. Veti avea nevoie si de cateva ghivece pentru a grabi sezonul de crestere.
In primul rand locatia este cea mai importanta. Ferestrele trebuie sa fie orientate catre sud pentru a lasa soarele sa patrunda in interior cel putin sase ore pe zi. Daca acest lucru nu este posibil nu trebuie sa va impacientati. Magazinele de specialitate ofera o gama variata de neaone fluorescente care nu sunt scumpe si nici nu se instaleaza greu.
In cea de-a doua faza trebuie sa organizati consumabilele si echipamentul.
Puteti cumpara din aceleasi magazine care comercializeaza neoanele si recipiente compartimentate in care puteti sa cresteti foarte usor florile preferate.
Cand vine vorba de sol, cel mai important element, cel din comert este bun insa pentru a grabi cresterea plantelor puteti sa adaugati in compozitia acestuia muschi de turba, compost si vermiculita, un amestec de minerale hidratate bogate in ioni de magneziu, fier si silicati.
Spre exemplu rosiile, morcovii, busuiocul, petuniile, galbenelele sau panselutele sunt candidatii ideali pentru lista plantelor pe care sa le cresteti pentru in ceput intr-un mediu inchis, ferit de frig.
In general se recomanda plantarea cu sase saptamani inainte de ultimul inghet. Dupa ce soarele devine mai cald si nu mai exista amenintarea gerului puteti muta plantele afara.
Foto: 1
Articole asemănătoare
-
Cum prevenim diabetul zaharat tip 2?
Exista obiceiuri alimentare la care foarte multe persoane nu pot sau nu vor sa renunte nici in ruptul capului. Consumul de dulciuri este unul dintre acestea, cu toate ca riscurile sale sunt bine cunoscute. Inainte ca diagnosticul sa fie ingrijorator, medicii ne recomanda sa invatam cum sa gestionam problema pentru a evita diabetul zaharat tip 2.
-
Primavara, aducatoare de sanatate trupeasca si echilibru interior
Primavara, singurul sezon de peste an in care natura biruie si jubileaza, are puterea sa ne schimbe odata cu vremea de afara mohorata pana mai ieri. Schimbarea anotimpurilor a fost dintotdeauna prilej de schimbare interioara, din rau in bine si viceversa.
-
De ce nu este recomandat sa prajim uleiul de masline?
Beneficiile uleiului de masline au fost remarcate din vremea lui Hipocrate, cand fructele simbolizau pacea si gloria. Astazi, nutritionistii s-au incredintat prin studii ca uleiul de masline extra virgin poseda multiple proprietati benefice organismului.
-
Ce plante tamaduitoare se recolteaza in luna iulie
Vara nu este numai vremea fructelor si a salatelor de legume ci si momentul pentru recoltarea anumitor plante tamaduitoare. Ca de fiecare data, insa, uitam sau omitem acest lucru preferand medicamentele chimice in locul remediilor fitoterapeutice, necostisitoare si aflate, totusi, atat de aproape de noi.
-
Cum recunosti mierea de calitate
Apicultura este una dintre cele mai vechi indeletniciri. Mierea la popoarele antice din bazinul Mediteranei, cum si la cel al getilor numerosi din nordul Dunarii, era considerata un dar al zeilor oferit muritorilor.