Primavara, aducatoare de sanatate trupeasca si echilibru interior
Primavara, singurul sezon de peste an in care natura biruie si jubileaza, are puterea sa ne schimbe odata cu vremea de afara mohorata pana mai ieri. Schimbarea anotimpurilor a fost dintotdeauna prilej de schimbare interioara, din rau in bine si viceversa. Chiar daca nu constientizam, multe dintre starile fizice precare – aparent fara nicio explicatie – se datoreaza ritmului si ciclicitatii proceselor din natura.
Sa presupunem ca esti una dintre persoanele care au iesit din iarna cu cateva kg in plus, anticipand activitatile de primavara. Pe langa multa miscare sustinuta zilnic, organismul tau are nevoie de o alimentatie specifica perioadei si de ceva mai multa apa decat pana acum.
Metabolismul insusi se va accelera odata cu incalzirea vremii de afara, dar cu toate acestea, in conditii de caldura extrema se va inhiba. Cercetatorii arata ca, din punct de vedere nutritional, fructele si legumele disponibile in mod natural primavara contin exact ceea ce organismul are nevoie in acest sezon.
Fructele bogate in apa ne hidrateaza corpul, il racoresc si furnizeaza multe zaharuri ca sursa de energie. Pe de alta parte, legume bogate in vitamine si minerale, precum varza, contribuie la imbunatarirea functiei digestive si la pierderea in greutate. Pe masura ce organismul devine mai activ, mai plin de energie si tonifiat, rezistenta la efort fizic sporeste iar acuitatea mentala asemenea!
Sfaturile pentru o “super” primavara primite de la specialisti includ o mare cantitate de apa, mai ales cand depunem eforturi epuizante in caldura sau afara. Cum primavara a inceput, ar fi bine sa iti stabilesti o strategie cu caracter orientativ daca nu se poate mai mult. Orienteaza-te spre un mic dejun energizant si spre o masa de pranz fara grasimi, bazata pe carnuri slabe si multe verdeturi. Pana la primele efecte fizice si psihice vizibile este doar cale de 3-4 zile!
Sursa foto: Wikipedia.org
I. C.
Articole asemănătoare
-
Suc de rosii, telina si sfecla rosie
O combinatie de legume pline de gust si mai ales de vitamine, cu fibre si relativ putine calorii, este o reteta pentru un suc natural, bun pentru cei care vor sa aiba o digestie mai buna, un sistem imunitar puternic si sa inlocuiasca o gustare cu multe proteine si carbohidrati. Si cu putin ardei iute sau un praf de piper capata si acele note usor picante.
-
Sfaturi pentru ingrijirea plantelor de interior
Plantele sunt asemenea oamenilor, poti fi vesele sau triste, iar lucrul acesta se vede pe chipul lor. De asemenea, se pot confrunta cu probleme de sanatate ca si noi, atunci cand conditiile de dezoltare nu le sunt respectate.
-
Sarbatori de iarna, plante si traditii strabune
Din 6 decembrie pana pe 6 ianuarie, adica de la Sfantul Nicolae pana la Boboteaza, crestinatatea parcurge cea mai importanta si bogata perioada in materie de credinte, traditii si obiceiuri. Din punct de vedere religios, apogeul este atins in ziua Nasterii Domnului iar din perspectiva civila, in noaptea de la cumpana dintre ani.
-
Starea de sanatate se citeste in aspectul pielii
Pielea este unul dintre cei mai elementari indicatori care oglindesc starea de sanatate a organismului. Cand este prea uscata, uleioasa ori cand prezinta inflamatii sub forma de acnee, ceva nu
-
Paste fusilli cu bilute de carne tocata si sos de tomate
Delicioase si simplu de pregatit, pastele sunt nelipsite din meniul unei zile obisnuite ori la alte ocazii. Va propunem sa ii incantati pe cei dragi cu o mancare calda, preprand reteta de paste fusilli cu bilute de carne tocata si sos de tomate.