Suc de rosii, telina si sfecla rosie
O combinatie de legume pline de gust si mai ales de vitamine, cu fibre si relativ putine calorii, este o reteta pentru un suc natural, bun pentru cei care vor sa aiba o digestie mai buna, un sistem imunitar puternic si sa inlocuiasca o gustare cu multe proteine si carbohidrati. Si cu putin ardei iute sau un praf de piper capata si acele note usor picante.
Ingrediente:
6 rosii
3 morcovi medii
1 ardei gras
1 sfecla rosie mica
2-3 tulpini de telina
1 legatura patrunjel
1 cana spanac congelat
(optional) 1 ardei iute, tocat, fara seminte
Mod de preparare: rosiile taiate, morcovii curatati si feliati, ardeiul gras, sfecla rosie (decojita si taiata in felii) se pun in blender, mixand totul bine. Se pun tulpinile de telina si spanacul, ardeiul iute pentru un gust picant si la final patrunjelul, mixand a doua oara. Se gusta si se mai pune putina apa sau un praf de piper negru pana cand obtineti consistenta si aroma dorita. Se bea imediat, fara gheata.
Foto: photos-public-domain.com
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu suc de rosii, spanac si busuioc
O reteta pentru un smoothie cu gust intens de rosii bine coapte, note parfumate de busuioc si multe vitamine, excelent mai ales atunci cand vrem sa avem un sistem imunitar cat mai puternic si multa energie.
-
Cinci retete de cocktail cu suc de rosii
Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.
-
Cocktail picant cu tequilla si suc de rosii
Un cocktail cu gust de rosii, tequilla si note intense, picante, date de sosuri si hreanul ras.
-
Cocktail cu sos de soia, bere si suc de rosii
O bautura in care gusturile picante, de inspiratie asiatica, sunt temperate de sucul de rosii si bere.
-
Smothie cu lapte vegetal, fructe si suc de rosii
Un smoothie cu fructe si suc de rosii, nucsoara, scortisoara, putin zahar brun, rezultatul final fiind o bautura proaspata, cu gust complex si placut, mai ales dupa ce i se adauga cateva cuburi de gheata.